05 oct. 2022 | 21:47

FOTO Ce a apărut pe ambasada Ucrainei într-o țară europeană. Zona va fi păzită nonstop

ULTIMA ORĂ
FOTO Ce a apărut pe ambasada Ucrainei într-o țară europeană. Zona va fi păzită nonstop

Ambasada Ucrainei din capitala cehă Praga a fost vandalizată cu vopsea roşie. Gestul pare a fi o rară manifestare de sentimente pro-ruse în această țară. Autoritățile au anunțat că examinează imaginile de pe camerele de supraveghere. Acţiunea a avut loc în jurul orei 3:00 dimineaţa.

Ambasada Ucrainei de la Praga a fost vandalizată

Miercuri după-amiază, poliția a lansat un videoclip cu suspectul care a turnat vopsea roșie peste clădirea ambasadei Ucrainei din Praga. Gardul, indicatoarele informative și scările sunt mâzgălite. Informații despre identitatea bărbatului sunt așteptate la numărul 158, au transmis oamenii legii. Zona din jurul ambasadei va fi păzită 24/24.

Poliția a difuzat imagini cu o persoană care a turnat vopsea roșie pe ambasada Ucrainei din Praga. Autoritățile au cerut publicului să coopereze cu informații despre vandalizator, care este suspectat de săvârșirea infracțiunii de vătămare a bunurilor altuia.

„Un făptuitor necunoscut a turnat vopsea roșie peste o clădire din strada Charlese de Gaulle, din Praga 6 – Bubenč. Ofițerii de poliție au documentat totul la fața locului și îl vor investiga pe cel care a deteriorat proprietatea altcuiva”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Jan Rybanský, pentru Novinkám. Potrivit acestuia, vopseaua a ajuns la aproximativ 10 metri de clădire și a deteriorat gardul, panoul informativ și treptele ambasadei Ucrainei.

Evenimente similare la ambasada rusă

În trecut, evenimente similare au avut loc la ambasada Rusiei din Bubench. Clădirea diplomatică a fost stropită cu vopsea roșie (simbolizând sângele) în ziua în care Rusia și-a lansat atacul asupra Ucrainei. În februarie, zeci de cehi au manifestat față de invazia lui Putin.

Protestele s-au repetat în zilele următoare. Activiștii au cerut un eveniment numit „Luna sângerie”, în cadrul căruia oamenii urmau să toarne cinci litri de sânge artificial pe orice proprietate a Federației Ruse oriunde în lume și astfel să atragă atenția asupra victimelor războiului din Ucraina.