Ford trece prin momente grele: rechemarea uriașă pe care compania a trebuit să o facă

Ford trece prin momente grele: rechemarea uriașă pe care compania a trebuit să o facă

Rechemarea acoperă aproximativ 520.000 de vehicule în SUA și aproximativ 114.000 în alte țări.

Ford recheamă 634.000 de SUV-uri din întreaga lume din cauza riscurilor de incendiu din cauza posibilelor injectoare de combustibil crăpate și va îndemna proprietarii să-și inspecteze mașinile.

Ford a spus că rechemarea acoperă modelele Bronco Sport și Escape SUV-uri cu trei cilindri de 1,5 litri din anul model 2020-2023, inclusiv multe rechemate în aprilie, deoarece o carcasă a separatorului de ulei s-ar putea crăpa și ar putea dezvolta o scurgere care ar putea provoca un incendiu la motor.

Rechemarea acoperă aproximativ 520.000 de vehicule în SUA și aproximativ 114.000 în alte țări.

Vehiculele reparate în cadrul retragerii anterioare vor avea nevoie în continuare de noua remediere a retragerii, a spus Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

Ford a spus că atunci când motoarele din SUV-urile vizate de cea mai recentă rechemare funcționează, un injector de combustibil crăpat ar putea cauza acumularea de combustibil sau vapori de combustibil în apropierea suprafețelor fierbinți, ceea ce poate duce la incendiu sub capotă.

Odată ce reparațiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta dacă un injector de combustibil este crăpat și vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta șoferii.

„Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permițând în același timp clienților să conducă într-o locație sigură și să oprească vehiculul și să organizeze service”, a adăugat Ford.

Probleme serioase

Dealerii vor instala, de asemenea, un tub care drenează combustibilul din chiulasă și departe de suprafețele fierbinți și vor verifica dacă există miros excesiv de combustibil în apropierea vârfului motorului.

Ford a declarat că are 54 de rapoarte totale de incendii de 1,5 litri sub capotă, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Alte 13 au fost cauzate probabil de o scurgere a injectorului de combustibil.

Nu există decese legate de retragere.

Ford a spus că nu le spune proprietarilor să nu mai conducă vehicule în cadrul acestei retrageri. Compania proiectează o rată scăzută de defecțiuni pentru injectoarele de combustibil care se confruntă cu scurgeri externe.

Potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Autostrăzilor, Ford a raportat cele mai multe rechemari de vehicule din SUA până acum în acest an, cu 64 de apeluri care acoperă 8,6 milioane de vehicule.