14 apr. 2022 | 17:38

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare

ULTIMA ORĂ
Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare

Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa din București, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. El a primit sentința într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi  către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Fostul director al Spitalului Malaxa, 5 ani și 10 luni de închisoare

Dosarul lui Florin Secureanu a fost trimis în judecată în luna septembrie a anului 2020. El a primit două pedepse de 3 ani și două pedepse de 2 ani și 9 luni. După ce au fost contopite și s-a adăugat un spor, a rezultat o condamnare de 5 ani și 10 luni.

Și reprezentantul firmei cu care spitalul făcea faceri a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar împreună cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei.

Instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri în judeţul Mureş, un apartament în Târgovişte, o casă în Dâmboviţa, un apartament în oraşul Târgu Ocna, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti pentru a recupera prejudiciul.

DNA spune că Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu, pentru că acesta ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de Ionuţ Valentin Tănase.

Banii ar fi fost dați pentru achiziţia unor produse fictive şi servicii destinate unităţii medicale dar și pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele de achiziţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.