29 mart. 2022 | 12:39

Explozie urmată de incendiu la o fabrică de amidon din Medgidia

ULTIMA ORĂ
Explozie urmată de incendiu la o fabrică de amidon din Medgidia

O explozie urmată de un incendiu are loc în aceste momente la o fabrică de amidon din Medgidia. ISU Constanța intervine cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD, conform purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, Parconie Răzvan.

Explozie puternică la o fabrică de amidon din Medgidia

UPDATE 16:06 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Răzvan Parconie, a declarat că incendiul de la fabrica de amidon din Medgidia a fost la o celulă de prelucrare produs porumb, unde au fost semnalate degajări mari de fum.

„În jurul orei 12:34 de minute, prin apel unic de urgenţă 112, am fost solicitaţi să intervenim în Medgidia la fabrica de amidon, unde a avut loc o explozie la un depozit. (…) Ajunşi la locul solicitării, colegii au văzut că ar fi vorba de un incendiu la o celulă de prelucrare produs porumb cu degajare mare de fum. (…) La acest moment nu mai există niciun incendiu, nu sunt victime şi nu sunt persoane care au avut nevoie de transport la spital”, a spus Parconie.

Potrivit acestuia, la faţa locului au intervenit rapid 42 de pompieri, iar în acest moment se lucrează pentru eliminarea efectelor negative ale incendiului.

UPDATE 12:55 În urma recunoașterii, nu au fost identificate victime. În aceste momente se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Pompierii intervin pentru răcirea zonei pentru că nu mai există flacără.

Știre inițială

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină marți, 29 martie, în urmă cu puțin timp, la fabrica de amidon din Medgidia.

”Explozie urmată de incendiu la o fabrică de amidon din localitatea Medgidia. Forţe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenţie la înălţime, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 1 autospecială CBRN şi 2 ambulanţe SMURD”, a anunţat, marţi, ISU Constanţa.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza exploziei și dacă sunt victime. Fabrica de amidon este în probe iar în luna decembrie 2021 obținuse autorizația de funcționare.

Știre în curs de actualizare