Explozie puternică în centrul orașului Madrid. Doi oameni sunt căutați, în timp ce numărul răniților crește

Explozie puternică în centrul orașului Madrid. Doi oameni sunt căutați, în timp ce numărul răniților crește

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din centrul orașului Madrid. În acest moment, există 17 persoane care au fost rănite și sunt îngrijite de medici. De altfel, echipele de salvare încă desfășoară căutări la fața locului.

UPDATE: O explozie a distrus vineri o clădire rezidențială cu patru etaje din centrul Madridului, provocând rănirea a cel puțin 18 persoane.

Serviciile de urgență au declarat că sunt în căutarea a două persoane dispărute.

În imaginile video publicate de orașul Madrid se vede cum paramedicii se ocupă de răniți la locul faptei, în cartierul de lux Salamanca, în timp ce poliția și pompierii au izolat străzile pline de sticlă și resturi.

Patru dintre răniți au fost transportați la spital, dintre care o persoană se află în stare gravă, după ce explozia a provocat coloane de fum care s-au răspândit în unele părți ale zonei.

Echipele de urgență au cercetat clădirea pentru a verifica structura și pentru a căuta persoane blocate în interior, a declarat primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, pentru Telemadrid.

Întrebat în legătură cu informațiile potrivit cărora o scurgere de gaz ar fi cauzat explozia, primarul a spus că este prea devreme pentru a ști.

„Ceea ce se știe este că în clădire se efectuau unele lucrări, iar vecinii au spus că a avut loc o explozie puternică”, a spus el.

Premierul spaniol Pedro Sánchez a declarat într-un tweet că biroul său urmărește îndeaproape situația.

„Tocmai l-am sunat pe primarul Almeida pentru a-i transmite solidaritatea și sprijinul meu victimelor unei explozii într-o clădire din Madrid”, a spus el.

Două persoane dispărute în Madrid, după o explozie puternică

„Echipe de pompieri din Madrid caută doi muncitori daţi dispăruţi după explozie”, care a avut loc în jurul orelor 11:30 GMT, au anunţat pe Twitter serviciile de urgenţă.

Un imobil de patru etaje, situat în cartierul Salamanca are ferestrele spulberate de suflul exploziei, a constatat un reporter AFP. Mai multe vehicule de salvare au fost desfăşurate în zonă.

„Se ştie că aveau loc lucrări în imobil”, a anunţat primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, pentru jurnalişti, înainte de a preciza că deocamdată cauzele exploziei nu sunt cunoscute.

17 persoane rănite primesc îngrijiri în acest moment. Patru dintre ei a fost duşi la spital, dintre care unul în stare gravă.

Citește și: