28 oct. 2022 | 08:59

De ce a cumpărat Elon Musk platforma Twitter: o nouă declarație care te lasă în pauză

ACTUALITATE
De ce a cumpărat Elon Musk platforma Twitter: o nouă declarație care te lasă în pauză

Unul dintre cei mai bogați pământeni, Elon Musk a afirmat că achiziționează Twitter pentru a „ajuta omenirea”. Acesta are și un set de obiective stabilite în preluarea platformei de socializare.

Într-un tweet, Elon Musk a afirmat că a făcut această achiziție nu pentru a câștiga mai mulți bani, din contră, pentru a ajuta omenirea pe care o iubește. Acestuia i s-a acordat timp ca până vineri să finalizeze preluarea Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari sau riscă un proces.

Pe tweet-ul adresat agenților de publicitate Twitter se afirmă că acesta a „achiziționat” firma. Cu toate acestea, nu a existat nicio confirmare oficială că afacerea a fost finalizată. La începutul acestei săptămâni, Musk a publicat un videoclip cu el însuși intrând în sediul Twitter cărând o chiuvetă, stârnind speculații cu privire la obiectivele sale pentru companie.

În limbajul de afaceri, „scufundarea bucătăriei” înseamnă luarea unor măsuri radicale în cadrul unei companii, deși nu este clar dacă acesta a fost mesajul lui Elon Musk. El și-a actualizat, de asemenea, biografia de pe Twitter pentru a apărea „chief twit”.

În ultimul său tweet, Elon Musk și-a prezentat câteva dintre obiectivele sale pentru companie, spunând că Twitter trebuie să fie „cald și primitor pentru toți”. El a scris că și-a dorit ca „civilizația să aibă o piață digitală comună”, dar neagă că platforma va adopta o abordare de orice fel.

„Twitter nu poate deveni un iad liber pentru toți în care orice poate fi spus fără consecințe!”, a spus Musk.

El a mai spus că platforma trebuie să respecte legile pământului și că platforma de socializare are nevoie de schimbări semnificative. Când miliardarul în dolari a dezvăluit pentru prima dată planurile de a cumpăra Twitter, el a spus că vrea să curețe conturile de spam de pe platformă și să o păstreze ca loc pentru libertatea de exprimare.

Elon Musk are planuri mari pentru Twitter

Cu toate acestea, Elon Musk a refuzat achiziția la doar câteva săptămâni mai târziu, afirmând că este îngrijorat de faptul că numărul de conturi false de pe platformă este mai mare decât a susținut Twitter. Directorii Twitter au negat acuzațiile, argumentând că Musk a vrut să iasă din afacere pentru că era îngrijorat de preț.

Compania a intentat în cele din urmă un proces pentru a-l reține în acord, iar Elon Musk și-a reînviat planurile de preluare, cu condiția ca procedurile judiciare să fie întrerupte. Acordul trebuie finalizat până pe 28 octombrie, altfel el va fi dat în judecată pentru contract.

Acesta a afirmat că este încântat de actuala situație Twitter, într-un apel în care discuta despre rezultatele financiare ale Tesla. Elon Musk este directorul executiv al producătorului de mașini electrice, afirmând totodată că este un produs excelent, în ciuda faptului că el alături de ceilalți investitori plătesc enorm pentru Twitter în acest moment.

Având în vedere istoria acestei tranzacții, se înțelege de la sine de ce oamenii ezită să o anunțe prematur, mai ales că Elon este cunoscut ca fiind un personaj imprevizibil și capricios. Cu toate acestea, șansele ca el să dețină Twitter în zilele care urmează sunt destul de mari.

Este greu de crezut că s-ar întâlni cu executivul companiei dacă afacerea nu ar mai fi fost făcută. Atunci când a intrat în companie a zâmbit însă va avea mult de lucru cu angajații pentru ca aceștia să îl privească diferit, având în vedere că anumite rapoarte precizează că ar reduce drastic numărul angajaților.

Discuțiile despre permiterea lui Donald Trump și a altor conturi interzise înapoi pe platformă a frustrat, de asemenea, mulți angajați. S-a raportat pe scară largă că urmează să vorbească vineri cu lucrătorii de pe Twitter, despre ceea ce este planificat. Poate acela va fi momentul când mai multe informații vor fi dezvăluite despre „X”, ceea ce Elon Musk dorește a deveni Twitter.