Elon Musk, „mi-ai stricat chiuveta”: cum a intrat excentricul miliardar în sediul Twitter și ce le-a promis angajaților
Elon Musk a postat pe Twitter un clip video cu el intrând în sediul Twitter din San Francisco, cărând o chiuvetă de bucătărie, un lucru absolut „normal” pentru excentricul miliardar, de atfel.
Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7
— Elon Musk (@elonmusk) October 26, 2022
De asemenea, se bănuiește că, în aceeași zi, el ar fi vorbit și cu angajații, negând informațiile potrivit cărora îi va lăsa pe cei mai mulți dintre ei fără locuri de muncă, după ce va prelua oficial funcția de „proprietar” al companiei, lucru care este posibil să se întâmple cât de curând.
Potrivit Bloomberg, el le-ar fi spus angajaților Twitter că nu intenționează să elimine 75% din cei 7.500 de angajați ai Twitter, așa cum s-a raportat anterior în The Washington Post.
Angajații Twitter nu au prea mare încredere în ceea ce spune Elon Musk
Totuși, angajații nu par să ia de bun ceea ce a spus acesta și se așteaptă, în continuare, ca Musk să facă o serie concedieri. În timpul unei reuniuni a Twitter din iunie, el a spus că nu știe de ce angajații cu performanțe slabe trebuie să rămână.
Totuși, reducerile de personal aveau să se întâmple chiar dacă Musk ar fi renunțat complet la achiziționarea Twitter. Pe baza documentelor interne obținute de The Post, conducerea actuală a companiei plănuia o reducere a forței de muncă cu 25 la sută, ceea ce se traduce prin pierderea locurilor de muncă a 1.900 de oameni. Directorii planificau, de asemenea, reduceri majore de infrastructură și închideri de centre de date.
Mai mult, Elon Musk a reușit să-și pună angajații Twitter în cap, recent. Aceștia au semnat o scrisoare care, ulterior, a devenit virală.
„Planul lui Elon Musk de a concedia 75% dintre angajații Twitter va afecta capacitatea Twitter de a servi utilizatorii”, se spune în scrisoare. „O amenințare de această amploare este nesăbuită, subminează încrederea utilizatorilor și clienților noștri în platforma noastră și este un act transparent de intimidare a angajaților. Nu ne putem face munca într-un mediu plin de hărțuire și amenințări constante”, se mai arată în scrisoare.