Ei sunt românii care vor primi decontări de zeci de milioane de lei de la stat. Pentru ce li se acordă banii, ce au făcut
Numeroși români urmează să primească bani frumoși de la stat, respectiv de la Ministerul Agriculturii.
Este vorba despre agricultorii români înscriși în programul Tomata. Conform unui anunț oficial, venit din partea autorităților, se pare că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit de la alte 10 judeţe deconturi în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii Programului Tomata.
Tot oficialii de la București ne mai transmit că, prin comparație cu săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.
Cererile au venit din următoarele județe: Alba, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea şi Ilfov. 3.551 solicitanţi sunt numai din Galați, ne spune Ministerul Agriculturii, aici fiind înregistrat cel mai mare număr de cereri.
„Ministrul Petre DAEA subliniază că situația plăților este dinamică, iar pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte județe, MADR va achita cererile de plată și pentru restul legumicultorilor înscriși în Program.
Reamintim că în datele de 4 și 5 august au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata, acestea fiind, la acea dată, în valoare de 7.065.030 pentru 476 fermieri din județele Arad, Bacău, Călărași și Mehedinți”, transmit autoritățile.
Între timp, tot din partea acestui Minister mai vin și alte noutăți. De exemplu, suntem anunțați că tocmai a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.
1.885.225 copii din țară vor beneficia de program, dar anul acesta el se adresează și copiilor ucraineni. 2.648 de copii din țara vecină vor fi pe lista beneficiarilor.
„Ministrul Petre Daea a afirmat că Programul pentru școli al României este menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să încurajeze creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor. Acesta este construit în jurul a două componente: distribuția de fructe, legume proaspete, lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf, produse de panificație, precum și aplicarea unor măsuri educative aferente, cum ar fi:
-vizite la ferme pomicole/legumicole, ferme de producere a laptelui, stațiuni de cercetare, expoziții, târguri;
-concursuri tematice, degustarea, organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii;
-zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate, utilizare de materiale didactice/educative)”, transmit guvernanții.