Dodge pregătește un model nou: când va fi lansat Hornet

Dodge pregătește un model nou: când va fi lansat Hornet

Mașina se va baza pe un model Alfa Romeo.

Nu va trebui să aștepți mult pentru a cumpăra un Dodge hibrid plug-in.

În cadrul unei conferințe, șeful Dodge Tim Kuniskis a dezvăluit că o ediție hibridă a viitoarei mașini compacte Hornet va fi dezvăluită în această vară, probabil în timpul unui „Speed Week” care începe pe 15 august. Directorul insignei Stellantis nu a oferit alte detalii, dar planurile pentru Hornet obișnuit ar trebui să ofere o idee bună despre ce să se aștepte.

Nu, Hornet nu este o renaștere nici a compactului AMC, nici a conceptului din 2006. În schimb, se bazează pe Alfa Romeo Tonale, care urmează să ajungă în reprezentanțe la începutul lui 2023. Hornetul va împărtăși probabil atât motorul cu patru cilindri turbo de 1,3 litri al lui Tonale, cât și o fabrică din Napoli, Italia. Tonale va aduna 272 CP în versiunea sa americană, dar nu este sigur dacă Hornet va oferi o putere similară. Mașina poate fi relativ ieftină pentru un plug-in, având în vedere dimensiunea acesteia.

Strategia Stellantis

S-ar putea să mai treacă ceva timp până vor fi disponibile mai multe date despre mașina musculară complet electrică a lui Dodge. Kuniskis a spus că speră să arate vehiculul electric de înaltă performanță înainte de Hornet, dar un factor nenumit „din afara industriei noastre” a împiedicat orice angajament ferm. Dodge a spus anterior că mașina „eMuscle” va fi lansată până în 2024 și că va renunța treptat la mașinile sale Challenger și Charger pe bază de benzină pe o cronologie similară.

Stellantis își intensifică eforturile de electrificare și se așteaptă ca jumătate din vehiculele sale de pasageri din SUA să fie vehicule electrice pure până în 2030, dar americanii nu au momentan opțiuni hibride plug-in accesibile – sunt de obicei opțiuni mai scumpe, cum ar fi monovolumul Chrysler Pacifica și Jeep-ul Grand Cherokee 4xe.

Dacă Stellantis poate menține costul Dodge Hornet relativ scăzut, ar putea deschide ușa clienților care anterior trebuiau să cumpere mărci concurente pentru a obține vehicule PHEV mai accesibile.

Citește și:
Etichete: