DNA, percheziții la Poliția Alba și la mai multe instituții publice. Procurorii suspectează fapte de corupție

DNA, percheziții la Poliția Alba și la mai multe instituții publice. Procurorii suspectează fapte de corupție

Direcția Națională Anticorupție a făcut joi percheziții la sediul IPJ Alba și la alte instituții publice din județ. 50 de locații au fost percheziționate, iar 10 dintre ele sunt sedii de instuții publice. Procurorii investighează fapte de luare și dare de mită, abuz în serviciu și fraude cu fonduri europene.

Percheziții la IPJ Alba și alte 10 instituții publice

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 și 2022.

În cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 50 de locații situate pe raza județului Alba, din care 10 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a precizat DNA.

Citește și: