15 oct. 2022 | 08:56

Dispar banii instant din contul bancar, iar asta nu e greu pentru infractori, dacă nu ții cont de aceste reguli care îți protejează economiile

CHESTII
Dispar banii instant din contul bancar, iar asta nu e greu pentru infractori, dacă nu ții cont de aceste reguli care îți protejează economiile

Metodele de fraudă se intensifică, de la o zi la alta, hoții devenind din ce în ce mai inventivi, dacă le dai ocazia să facă asta.

Așadar, nu ar strica să fii un pic mai atent, de acum încolo. În caz contrar, te poți trezi cu banii dispăruți din cont, cât ai zice „fraudă”.

Câțiva pași simpli pentru a evita „evaporarea” banilor din contul tău bancar

Infractorii au devenit extrem de disperați, iar disperarea dă naștere metodelor creative, în mod evident.

Așadar, trebuie să ții minte că nici banca, și nici poliția nu te vor suna vreodată pentru a solicita informații personale despre contul tău bancar, cu atât mai puțin codul PIN. Acela este un cod pe care trebuie să îl știi numai tu.

Dacă primești un asemenea telefon din partea cuiva care pretinde că aparține uneia dintre cele două instituții, cel mai probabil că urmezi să devii victima unei infracțiuni, așa că închide imediat convorbirea, pentru siguranța ta.

Mai mult, ai face bine să nu trimiți niciodată bani în străinătate cuiva necunoscut care susține că te-ar contacta din partea cuiva din familia ta, care are nevoie de bani. Șansele ca aceasta să fie o înșelătorie sunt maxime.

Nu în ultimul rând, există și situația inversă în care ți se poate cere să „găzduiești” o anumită sumă de bani în contul tău bancar, cel care îți cere încercând să te convingă cu o poveste care, la prima vedere, poate să pară credibilă. În acest caz, infractorul va încerca să te transforme într-un cărăuș de bani și această faptă se pedepsește prin lege.

Gândește-te că, odată aflat în fața unui judecător, va fi foarte greu de dovedit că acei bani care, cel mai probabil provin din activități ilegale, nu au ajuns acolo cu acordul tău.

Așa cum menționam mai sus, prevenția este „mama” siguranței.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele