22 mart. 2022 | 09:25

Decizie controversată din partea Renault: ce au decis francezii, unde reiau producția

ACTUALITATE
Decizie controversată din partea Renault: ce au decis francezii, unde reiau producția

În ciuda invadării Ucrainei de către Rusia, Renault își va menține deschisă uzina din Moscova.

Renault a reluat  producția la uzina din Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Producătorul francez de automobile și-a suspendat operațiunile la uzina la sfârșitul lunii februarie, spunând la acea vreme că se datora unei „schimbi forțate a rutelor logistice existente”.

Uzina din Moscova produce modelele Renault Duster, Kaptur și Arkana și Nissan Terrano.

Renault nu a spus cât timp va continua să funcționeze uzina.

„Situația cu furnizarea de componente este instabilă și în schimbare, preferăm să nu facem nicio predicție”, a declarat un purtător de cuvânt al Renault Moscova.

Consiliul de administrație al Renault a decis să-și păstreze intactă prezența în Rusia deocamdată, respectând sancțiunile internaționale și cu sprijinul principalului său acționar, statul francez.

Compania Avtovaz, deținută de Renault, anunță întreruperi

Principalul producător rus de automobile Avtovaz a declarat că a oprit parțial producția la fabricile sale din Togliatti și Izhevsk în perioada 21-25 martie din cauza penuriei de piese electronice.

Avtovaz, care este controlată de producătorul francez Renault, și-a oprit periodic producția luna aceasta din cauza acestor deficite.

Totuși, Renault produce două modele – Logan și Sandero – pentru piața rusă din Izhevsk, alături de modele LADA. Avtovaz a declarat că uzina LADA Izhevsk va continua să producă modelul Vesta și vehicule de pe platforma B0 a Renault în perioada 21-22 martie.

Avtovaz a adăugat că lucrările pe toate liniile de asamblare vor fi oprite în perioada 23-25 martie, dar că unele funcții de producție vor continua operațiunile în această perioadă.

Producătorul francez de automobile a suspendat unele operațiuni la propria fabrică de asamblare auto din Rusia.

Renault, care a revenit la profit în 2021, după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse Rusiei, unde realizează 8% din câștigurile de bază, potrivit Citibank.