24 aug. 2022 | 20:32

De ce se crede că Hotel Cișmigiu este bântuit: povestea tragică a studentei din Basarabia

ACTUALITATE
De ce se crede că Hotel Cișmigiu este bântuit: povestea tragică a studentei din Basarabia

În mod evident, nu ai cum să nu fi auzit până acum de Hotel Cișmigiu, unul dintre simbolurile incontestabile ale Bucureștiului.

Despre această clădire au cântat, la un moment dat, chiar și cei de la Vama Veche, într-un cover adaptat după Hotel California, de la The Eagles.

Iar dacă nu știai, se spune că Hotelul Cișmigiu ar fi bântuit și am să-ți explic imediat de cine.

hotel-cismigiu-bantuit-studenta-sinucidere

Hotel Cișmigiu

Povestea înfiorătoare din spatele Hotelului Cișmigiu: fantome și orori

Hotelul Cișmigiu se află pe lista locurilor considerate bântuite, din București.

Cu toate că hotelul a fost recent renovat, clădirea a stat ani de-a rândul în paragină.

Cu toate astea, povestea care vorbește despre fantoma din Hotelul Cișmigiu pare să se mai fi atenuat un pic, de când cu renovarea, pesemne că nu e chiar atât de bună la marketing.

Însă, înainte de asta, ceea ce se știe este că această clădire a fost închisă în anii 1970, ca mai apoi să fie redeschisă în anii 1990, când a fost transformată într-un cămin studențesc.

Legenda povestește că, într-un weekend, când aproape nimeni nu mai era în cămin, de vreme ce studenții erau plecați acasă, o studentă din Republica Moldova, rămasă singură în cameră, ar fi fost acostată, violată, ca mai apoi să fie aruncară în casa liftului.

Se spune că sărmana fată ar fi stat ore în șir acolo, timp în care ar fi strigat după ajutor. Însă cum nimeni nu era, în acele zile, în Hotel Cișmigiu, ea ar fi murit acolo, în așteptarea ajutorului.

Unii spun că uneori ea poate fi auzită strigând de acolo, cerând ajutor în continuare.

„Din păcate, s-au întâmplat niște lucruri cam urâțele pe aici, niște morți cam ciudate”, mărturisea, la un moment dat, actorul Cristi Iacob.

Firește, cu toate că povestea ororii este cât se poate de reală, partea a doua poate fi probată mai greu, de vreme ce domeniul paranormalului rămâne încă sub semnul întrebării, din multe puncte de vedere.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele