Dacia, într-un top care nu îi face cinste: cât de ”bune” sunt modelele de la Mioveni
Inspecțiile au fost făcute între iulie 2021 și iunie 2022.
Technischer Überwachungsverein (TÜV), Asociația de Inspecție Tehnică din Germania, alcătuită din companii independente care testează, inspectează și certifică tehnologiile, produsele și sistemele pentru a preveni pericolele, accidentele și daunele, a publicat un raport în urma evaluării a aproximativ 9,6 milioane de mașini, potrivit ADAC.
Pentru ca o mașină să fie inclusă în raportul TÜV, inspectorii trebuie să fi examinat câteva mii de vehicule. Acest lucru este necesar deoarece se efectuează o evaluare foarte detaliată a deficiențelor individuale. Prea puține vehicule ar putea distorsiona imaginea
Potrivit lui Joachim Bühler, Managing Director al Asociației TÜV, această evoluție arată că efectul corona a dispărut acum. În perioadele de vârf ale pandemiei și ale blocării, proprietarii de vehicule au avut mai mult timp să se ocupe de întreținerea și îngrijirea mașinilor lor. Acum ar trebui să se acorde mai multă atenție acestui lucru.
Cele 226 de modele de mașini care au fost examinate au fost împărțite în cinci categorii în funcție de vechime.
Iată ce modele au apărut în raportul TÜV cu defecțiuni mai dese:
2-3 ani vechime. Dacia Logan are o rată de defecțiuni de 11,6%. Urmează Dacia Docker (10,8% rată de defecțiuni), Volgswagen Sharan (9,4%) și Citroen C3 Aircross (9,4%).
4-5 ani vechime. Dacia Duster are o rată de defecțiuni de 18%. Urmează Volkswagen Sharan (17,1%) și BMW Seria 2 Active Tourer (18%).
6-7 ani vechime. Dacia Duster și Dacia Docker apar la această categorie fiecare cu câte 24,4% rată de defecțiuni. Probleme dese au fost înregistrare și la BMW Seria 5 și 6 (23,8%).
8-9 vechime. Dacia Logan a înregistrat o rată a defecțiunilor de 32,9%. Pe următoarele locuri sunt Fiat Punto (31,1%) și Dacia Duster (28,4%).
10 – 11 vechime. Pe primul loc în acest clasament nefericit s-a clasat Renault Clio (36,4%). Urmează Renault Twingo (35,9%) și Dacia Logan (35,6%).
În ceea ce privește mașinile care au avut cele mai rare defecțiuni, în top apar Mercedes B-Klass (2-3 ani vechime) și Porsche 911 (pe toate segmentele de vechime, de la 4 până la 11 ani).