Cutremur pe piața imobiliară din România: ce a fost nevoit să facă un gigant, după ce a construit 9000 de apartamente
Cea mai nouă dovadă a faptului că piața imobiliară din România trece printr-o perioadă foarte dificilă, dacă nu chiar ciudată, vine de la un dezvoltator de referință în domeniul construcțiilor rezidențiale de pe meleaguri mioritice.
Se vinde Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai importanți jucători din acest domeniu din țara noastră. Este vorba de o companie înființată în 2006 de către omul de afaceri Simion Maurer. Gigantul are în spate nu mai puțin de 9000 de apartamente construite în opt proiecte rezidențiale, pe lângă numeroase proiecte aflate încă în desfășurare în Constanța, Brașov, Cluj – Napoca, Târgu Mureș, Sighișoara. Se pare însă că situația din piața autohtonă a motivat o astfel de decizie radicală.
Grupul Revetas cumpără Maurer Imobiliare
Ca referință, în România, Grupul Maurer este prezent pe piețele dezvoltării, vânzării și închirierii, precum și administrării de spații rezidențiale în Sibiu, Brașov, Constanța, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Sighișoara. La momentul de față, din grupul Maurer fac parte companiile Maurer Imobiliare S.A., Maurer Imobiliare Land Constanța S.R.L , Maurer Imobiliare Constanta S.A., Maurer Imobiliare Cluj S.R.L., Maurer Imobiliare Mureș S.A., Maurer Imobiliare Sibiu S.A., Maurer Imobiliare Sighișoara S.A., Maurer Villas S.R.L., Maurer Imobiliare Sanpetru S.R.L., Maurer Avantgarden 5 S.R.L., Maurer Imobiliare Reghin S.R.L. și HFS PROFI BAU S.R.L.
Dacă tranzacția va primi aprobarea din partea Consiliului Concurenței, unde se află la această oră în analiză, Maurer va intra în posesia fondului de investiții Revetas Capital Fund III, gestionat de grupul Revets. Compania mai deține în România complexul hotelier Radisson Blu din București, respectiv complexul de birouri The Landmark, tot din Capitală. În privința istoriei de tranzacții, anul acesta, Revetas a vândut mallul Vitantis pentru circa 20 de milioane de euro către omul de afaceri Omer Susli.
Nu este foarte clar când se va finaliza tranzacția, Consiliul Concurenței are un termen legal pe care trebuie să-l respecte pentru a stabili compatibilitatea achiziției cu un mediu concurențial normal.