Cum cumperi un hotel întreg în București la preț de apartament în Cluj: mii de metri în centrul Capitalei

Cum cumperi un hotel întreg în București la preț de apartament în Cluj: mii de metri în centrul Capitalei

În cazul în care ai pierdut firul exploziei imobiliare din România, mai ales în marile orașe, există o nouă dovadă a faptului că piața actuală nu mai are nicio logică. Nu de alta, dar nu s-a mai întâmplat niciodată să poți achiziționa un hotel în centrul Capitalei cu aceiași bani pe care îi dai pe un apartament în Cluj.

Pentru aproape 1,5 milioane de euro, îți poți cumpăra un apartament în Cluj de 178 de metri pătrați utili cu o terasă de 236 metri pătrați. La aceeași bani, ai posibilitatea să pui mâna pe Hotelul El Greco din centrul Capitalei, clasificat la patru stele în perioada sa de glorie. Acesta din urmă se află în portofoliul falimentarei companii City Insurance și tocmai a fost scos la vânzare.apartament în cluj

Cum ajungi să-ți cumperi un hotel în București

Hotelul El Greco este disponibil la vânzare prin intermediul CITR, se regăsește pe Strada Jean Louis Calderon din sectorul 2 și a fost construit în 1930. Are subsol, parter, două etaje și mansardă, pe o suprafață construită de 370 metri pătrați, în timp ce suprafața totală desfășurată este de 1566 de metri. Proprietatea mai include și 1100 de metri pătrați de teren. Clădirea este monument istoric și include 28 de camere. Se află la 15 minute de mers pe jos de Biblioteca Națională, de ultima renovare s-a bucurat în 2006.

Prețul de vânzare, conform Economica.net, a fost evaluat de CITR la 1,5 milioane de euro. Aceasta este cea mai importantă proprietate din portofoliul City Insurance, gigantul care, până în septembrie 2021, a fost cel mai mare asigurator din România, trei ani la rând, cu peste 3 milioane de contracte.

Indiferent în ce stadiu se află hotelul cu pricina, mai fascinant este altceva, valoarea terenului. Ca referință, este poziționat într-o zonă în care, în trecut, s-a vândut pământ și cu 2000 de euro pe metru pătrat. Cu alte cuvinte, doar terenul valorează cu aproximativ 1,5 milioane de euro în plus decât ai da pe hotel.