Lucian Bode, noul secretar general al PNL. Dan Motreanu a preluat funcția de prim-vicepreședinte

Lucian Bode, noul secretar general al PNL. Dan Motreanu a preluat funcția de prim-vicepreședinte

Liberalii s-au întâlnit în ședință astăzi, vineri, 27 mai, pentru a își alege secretarul general, prim-vicepreședintele și vicepreședintele. Pentru primele două funcții există doar câte un singur candidat, după ce Virgil Popescu a decis să renunțe la cursa pentru funcția de prim-vicepreședinte.

 

Liberalii, ședință importantă

UPDATE: Liberalii l-au votat pe Lucian Bode, singurul candidat, în funcția de secretar general al PNL. Funcția de prim-vicepreședinte a fost câștigată de Dan Motreanu, după ce contracandidatul său, Virgil Popescu, s-a retras din cursă.

În funcția de vicepreședinte a fost ales Virgil Guran, cu 459 de voturi, în timp ce Ben-Oni Ardealean și Sorin Moldovan au decis să se retragă din cursă.

UPDATE – Ben-Oni Ardelean și Sorin Moldovan s-au retras din cursa pentru funcția de vicepreşedinte pe apărare. Cei doi au decis să îi lase pe colegii lor, Vergil Chiţac și Virgil Guran, să se confrunte pentru această poziție.

Pentru funcția de secretar general al PNL candidează Lucian Bode, în timp ce pentru funcția de prim-vicepreședinte au candidat Virgil Popescu și Dan Motreanu. În urmă cu puțin timp, Virgil Popescu a decis să cedeze și să lase poziția colegului său liberal. Pentru funcția de vicepreședinte există patru candidați.

Pentru poziţia de vicepreşedinte concurează Ben Oni Ardelean, Vergil Chiţac, Virgil Guran şi Sorin Moldovan.

„Am stat să mă gândesc ce e mai bine pentru partid. nu a fost ușor să mă înscriu în cusră împotriva lui Dan Motreanu (…). Cred că vreau să vă fac un anunț. Cel mai înțelept e ca Dan să intre în conducerea executivă….”, a spus Popescu, întrerurpt de aplauzele colegilor.

„Dane, te rog să accepți să-mi retrag candidatura”, a spus Popescu.

Sunt primele întâlniri ale conducerii partidului, după preluarea şefiei de către Nicolae Ciucă, la Congresul extraordinar din 10 aprilie. În Consiliul Naţional,

Citește și: