Cine sunt noii ambasadori ai României în Ucraina și Republica Moldova. Klaus Iohannis a semnat decretele

Cine sunt noii ambasadori ai României în Ucraina și Republica Moldova. Klaus Iohannis a semnat decretele

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 8 iunie, decretele de acreditare ale noilor ambasadori ai României în Ucraina și Republica Moldova. 

Noii ambasadori ai României la Kiev și Chișinău

Au fost semnate decretele „pentru acreditarea lui Alexandru-Victor Micula în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, cu reședința la Kiev, pentru acreditarea lui Cristian-Leon Ţurcanu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău”, conform Administrației prezidențiale.

Noul ambasador al României în Ucraina este Alexandru Victor Micula, diplomat de carieră. 

El deține gradul diplomatic de ambasador din 2008, iar din 2009 este reprezentant cu însărcinări speciale pentru combaterea antisemitismului în cadrul MAE.

El a ocupat funcția de secretar de stat pentru afaceri interinstituționale în cadrul MAE, dar a fost și secretar de stat și coordonatorul național pentru organizarea Summit-ului NATO de la București.

Totodată, el a fost ambasadorul României în Ungaria și ocupat funcția de Secretar al Comisiei Dunării. 

În cariera de ambasador a ocupat în perioada 2002-2007 funcția de ambasador al României în Republica Argentina și Republica Paraguay. 

Noul ambasador al României la Chișinău este Cristian-Leon Țurcanu, diplomat de carieră. 

El a mai ocupat funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina.

Anterior, el a fost prim-colaborator al Ambasadei României la Chișinău. 

Totodată, Cristian Țurcanu a lucrat în cadrul Ambasadei României la Washington și în cadrul Ambasadei României la Berlin. 

Citește și: