Cea mai mare companie de electricitate din Grecia, Public Power Corp, negociază preluarea activelor Enel din România
Cea mai mare companie de electricitate din Grecia, Public Power Corp (PPC) , a semnat un acord de exclusivitate cu compania italiană Enel pentru o posibilă achiziție a activelor sale din România, a anunțat miercuri PPC.
În timpul discuțiilor exclusive, până la sfârșitul lunii ianuarie anul viitor, PPC va efectua un audit financiar al activelor, a precizat PPC într-un comunicat.
După finalizarea auditului, consiliul de administrație al PPC va decide dacă compania de utilități va înainta o ofertă obligatorie către Enel, a adăugat PPC.
PPC a analizat o selecție de potențiale achiziții în România și Bulgaria, ca parte a eforturilor sale de a se extinde în străinătate.
Vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro
Enel a declarat luna trecută că plănuiește vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoriile, cea mai mare parte a planului de cesiune urmând să fie realizată până la sfârșitul anului viitor.
Enel plănuiește vânzări de active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce acumularea de datorii și pentru a-și concentra tranziția către o energie mai curată pe șase piețe principale din Europa și America.
Procesul de retragere din Argentina și Peru și de vânzare a activelor din România este deja în curs de desfășurare, iar cea mai mare parte a planului de cesionare ar trebui să fie realizată până la sfârșitul anului viitor, au declarat directorii companiei, cu ocazia prezentării actualizării strategiei 2023-25, potrivit Reuters.
Grupul controlat de stat intenționează să investească aproximativ 37 de miliarde de euro în următorii trei ani pe piețele sale principale din Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile și Columbia.
Datoria Enel a urcat la 69 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie, iar grupul își propune să o reducă la 51-52 de miliarde de euro până la sfârșitul anului viitor.
Sectorul energetic a îndurat trei ani dificili, marcați mai întâi de oscilații ale cererii din cauza pandemiei și apoi de volatilitatea prețurilor declanșată de războiul din Ucraina, a declarat directorul general al Enel, Francesco Starace.