27 dec. 2022 | 16:02

Ce spune ministrul Economiei despre armamentul trimis de România în Ucraina: „Nu sunt fundamentate corespunzător”

ULTIMA ORĂ
Ce spune ministrul Economiei despre armamentul trimis de România în Ucraina: „Nu sunt fundamentate corespunzător”

Ministerul Economiei nu deține contracte în derulare privind livrarea de arme către Ucraina, a declarat, marți, ministrul Florin Spătaru.

„Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene. Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sunt fundamentate corespunzător.

La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România”, a declarat Spătaru marţi, la Craiova, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile unor oficiali ruşi privind livrarea de arme Ucrainei, de la începutul războiului.

Cine livrează cel mai mult armament Ucrainei

Răspunsul lui Florin Spătaru a venit la patru zile după ce Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, a spus că cele mai mari cantități de armament folosit de Ucraina este livrat de SUA, Marea Britanie, Polonia și România.

„Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Gherasimov.

Gherasimov a făcut afirmația la Moscova, în fața atașaților militari ai statelor străine.

Gherasimov este cel mai influent militar din ierarhia rusă.