07 mai 2022 | 08:10

Câinii fac diferența dintre oamenii răi și cei buni: ce nu ar trebui să faci niciodată în prezența unuia

ACTUALITATE
Câinii fac diferența dintre oamenii răi și cei buni: ce nu ar trebui să faci niciodată în prezența unuia

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului – cam asta spune un proverb ce s-a răspândit în întreaga lume. În mod evident, un proverb adevărat și testat de majoritatea iubitorilor de animale, în repetate rânduri.

Cu toate astea, aș putea să spune că aceste animale nu sunt prietenii cei mai buni ai tuturor oamenilor, ci doar a celor pe care ei îi consideră buni. Fără să-mi fie teamă că mă înșel afirm cu tărie următoarele: câinii chiar simt atunci când un om este bun sau, din nefericire, nu.

Fiind o mare iubitoare de animale încă din copilărie, recunosc că am fost un pic mai atentă la comportamentul câinilor și pisicilor decât la cel al oamenilor, astfel că am observat ceea ce alții ori n-au putut, ori nu avut timp să o facă: animalele sunt mai umane decât se crede.

Câinii detectează, cu o precizie mai mare ca tine, cine vrea să-ți facă rău

În mod deloc suprinzător pentru orice iubitor de animale, câinii reușesc să-și dea seama, mai repede decât o poți face tu, cine este om rău și cine este om bun. Inclusiv cercetătorii au constatat asta, în urma unor studii întreprinse.

Așadar, poate n-ar fi rău ca, dacă îți dorești mereu să fii înconjurat de oameni buni, să adopți un câine.

Poate că ai observat că, frecvent, câinii au obiceiul de a lătra la anumiți necunoscuți, în ciuda faptului că, de regulă, nu prezintă semne de violență. Asta se întâmplă pentru că ei simt ceea ce tu nu poți. Cu alte cuvinte, dacă ai un câine, poți să fii sigur că ai un radar „de răutate” la purtator.

În plus, se știe că aceste animale sunt excesiv de loiale adoptatorilor lor umani. În consecință, dacă nu vrei să ajungi să fii lătrat sau, mai rău, să fii chiar mușcat, ai face bine ca absolut niciodată să nu manifești acte de agresiune împotriva omului său pentru că, în mod absolut sigur, vei ajunge să regreți că ai făcut asta – da, oricât de inofesiv ți s-ar părea, într-o primă instanță, respectivul cățel.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele