08 nov. 2022 | 09:55

Black Friday 2022 la eMag, „ultimul bal” înainte de criza economică: ce trebuie să știe toți românii

ACTUALITATE
Black Friday 2022 la eMag, „ultimul bal” înainte de criza economică: ce trebuie să știe toți românii

Vremurile nu sunt deloc ușoare, iar acesta s-ar putea să fie ultimul an în care „sărbătorim” așa cumsecuvine Black Friday.

Predicțiile analiștilor financiari nu sună deloc bine, iar oamenii deja sunt conștienți de fenomen. Se poate spune că acesta este exact motivul pentru care, în 2022, oamenii sunt atât de interesați de achiziționarea produselor la prețuri mai mici decât de obicei.

Black Friday 2022 – ce-i în mână, nu-i minciună

Practic, conform analizelor, eMag va depăși lejer vânzările de anul trecut. În mod normal, o astfel de veste ar trebui să te bucure, pentru că, privită superficial, ar trebui să însemne că românii au bani.

În realitate, vorbim despre un caz de tipul „ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, întrucât, în 2023, s-ar putea ca nu mulți să fie cei care să-și mai permită astfel de achiziții.

„Teama de scumpiri este catalizatorul febrei cumpărăturilor din acest an. Va fi o adevărată vânătoare de promoții, de prețuri mai bune la aproape toate tipurile de produse și servicii, de la îmbrăcăminte și încălțăminte la electronice, electrocasnice, produse de beauty, alimente și băuturi. Focusul majorității clienților va fi pe cumpărarea unor produse de care au nevoie sau despre care se gândesc să le cumpere acum până să se scumpească”, se arată într-o analiză realizată de Frames.

Practic, inclusiv coșul de cumpărături va crește, anul acesta, față de cel precedent, de la media de 450 de lei, la 500.

„Sondajele de opinie făcute în rândul clienților arată că mulți dintre ei vor încerca, de Black Friday, să cumpere la prețuri mai bune cadourile de Moș Crăciun, fie că vorbim de îmbrăcăminte, parfumuri sau produse de machiaj. Asta în condițiile în care majoritatea se așteaptă ca de sărbători, prețurile să crească semnificativ.

Focusul pe sărbătorile de iarnă va aduce un plus de vânzări și pentru produsele alimentare neperisabile necesare pentru masa de Crăciun, de la ingridientele pentru cozonac la băuturi și dulciuri. O altă zonă care anunță vânzări foarte bune este cea a produselor de încălzire a locuințelor”, sunt de părere analiștii.

Totuși, în cazul în care ești curios, te anunțăm că eMag se pregătește de Black Friday 2022 cu un ghid stufos pe care îl poți accesa la această adresă. Dacă nu ai aflat deja, evenimentul de reduceri din acest an este programat vineri, 11 noiembrie.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele