15 mart. 2022 | 07:59

Bitcoin, Ether, Dogecoin și Elrond, lovite din nou: noua dramă din piața de criptoactive

ACTUALITATE
Bitcoin, Ether, Dogecoin și Elrond, lovite din nou: noua dramă din piața de criptoactive

Nimic nu este mai instabil decât piața de criptoactive, iar săptămâna nu a început bine pentru amatorii de Bitcoin, Ether, Dogecoin, Ripple, Elrond și altele. S-au bucurat de o scurtă redresare în urmă cu o săptămână, dar piața a picat din nou într-o zonă gri.

Începe să fie din ce în ce mai complicat să recomanzi investițiile în criptomonede, de parcă a fost vreodată ușor. După cum a spus și Bill Gates în urmă cu ceva timp, investițiile în Bitcoin se pretează pentru miliardari precum Elon Musk care nu simt neapărat pierderile din această piață. De această dată, fluctuațiile din zona crypto, printre altele, sunt provocate de conflictul din Ucraina.

Piața de criptomonede, din nou în jos

La momentul redactării acestui material, un Bitcoin se tranzacționează cu 38.773 de dolari, după ce a pierdut 660 de dolari sau 1,67% doar în ultimele 24 de ore. Situația este cu atât mai tristă dacă o raportezi la 1 martie, când principala criptomonedă sărise până la 44.000 de dolari. Ether a urmat aceeași tendință și a suferi o scădere de aproximativ 1,54% în ultimele 24 de ore până la 2550 de dolari.

Printre momentele importante din această săptămână de pe zona de cripto se numără posibilitatea interzicerii în UE a mineritului de tip ”proof-of-work”. Cu un impact pozitiv ar putea fi însă emiterea primelor obligațiuni Bitcoin în El Salvador, prima țară din lume care a făcut în urmă cu mai bine de jumătate de an tranziția la Bitcoin ca monedă oficială.

Dacă ne uităm la situația de acum o săptămână, întreaga piața de cripto a beneficiat favorabil de un ordin executiv semnat de Joe Biden. Președintele american a confirmat prin documentul cu pricina că există șanse mari ca țara pe care o conduce să-și lanseze dolarul virtual, în format criptomonedă. Același ordin a stabilit obiective importante pentru instituțiile americane cu scopul de a pune bazele unei mai bune reglementări, dar nu conținea prea multe lucruri cu adevărat substanțiale, în afară de indicii privind un dolar digital american în curs de elaborare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele