18 aug. 2022 | 15:59

Avioane rusești, suspectate că au încălcat spațiul aerian finlandez, afirmă Ministerul Apărării

ULTIMA ORĂ
Avioane rusești, suspectate că au încălcat spațiul aerian finlandez, afirmă Ministerul Apărării

Două avioane de vânătoare rusești MiG-31 sunt suspectate că au încălcat joi dimineață spațiul aerian finlandez în apropierea orașului de coastă Porvoo din Golful Finlandei, a anunțat Ministerul finlandez al Apărării.

Spațiul aerian finlandez, încălcat de avioane rusești

Suspecta încălcare a avut loc la ora 0640 GMT, iar avioanele se îndreptau spre vest, a declarat pentru Reuters șeful departamentului de comunicații Kristian Vakkuri, adăugând că avioanele s-au aflat în spațiul aerian finlandez timp de două minute.

„Adâncimea suspiciunii de încălcare a spațiului aerian finlandez a fost de un kilometru”, a spus el, dar nu a dorit să precizeze dacă avioanele au fost escortate la ieșire.

Forțele aeriene finlandeze au identificat avioanele, iar Garda de Frontieră a lansat deja o anchetă privind încălcarea, a adăugat comunicatul ministerului.

Ministerul rus al Apărării a declarat joi, citat de Interfax, că a relocat trei avioane de război MiG-31E echipate cu rachete hipersonice Kinzhal în regiunea sa Kaliningrad, o exclavă rusă de pe coasta baltică, situată între Polonia și Lituania. citeste mai departe