02 nov. 2022 | 15:55

Audio-Technica reinventează Sound Burger-ul, hit-ul anilor ’80: cu ce vine nou această „jucărie”

ACTUALITATE
Audio-Technica reinventează Sound Burger-ul, hit-ul anilor '80: cu ce vine nou această „jucărie”

Audio-Technica readuce în prim-plan portabilul iconic al anilor 1980, Sound Burger.

După aproape 40 de ani și nenumărate clone, modelul actualizat adaugă câteva funcții noi pentru a-l face mai atrăgător pentru ascultătorii de muzică ai zilelor noastre.

Pentru început, Sound Burger 2022 include conectivitate Bluetooth și o baterie litiu-ion încorporată, cu încărcare USB-C. Cu alte cuvinte, nu va mai trebui să îți procuri clasicele cele trei baterii cu celule C pentru a alimenta noul model.

Sound Burger se aliniază anului 2022, dar păstrează nostalgia anilor ’80

Potrivit Audio-Technica, te poți aștepta să obții aproximativ 12 ore de redare continuă cu noul Sound Burger 2022, înainte ca acesta să aibă nevoie de vreo încărcare, ceea ce este, în sine, o veste excelentă, în context.

Compania a modificat designul platanului în câteva moduri. În primul rând, nu vei găsi un suport de cablu extensibil pentru căști. Și, apropo de căști, modelul 2022 nu vine cu o pereche gratuită ca predecesorul său.

Cu toate acestea, va fi livrat cu un cablu RCA, dacă preferi să conectezi fizic placa la sistemul de sunet din dotare. Modelul 2022 vine și cu un stylus Audio-Technica ATN3600L.

În mod evident, aceasta este, în multe privințe, aceeași placă de care mulțime de oameni pasionați de muzică își amintesc cu drag. La fel ca predecesorul său, are un motor de curent continuu cu transmisie prin curea, care poate reda înregistrări de 33 1/3 și 45 RPM, ceea ce înseamnă că îl poți folosi pentru a asculta atât LP-uri, cât și single-uri. De asemenea, arată la fel de bine ca în 1983.

Sound Burger 2022 este disponibil pentru achiziție chiar și acum, începând de la suma de 229 de euro. Se poate spune că este un preț rezonabil, mai ales dacă iei în considerare faptul că un model vintage te poate costa până la 500 dolari pe eBay. Nu se știe încă dacă Audio-Technica plănuiește să readucă branding-ul Mister Disc pentru lansarea din SUA, însă rămâne de văzut.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele