Atac armat la un centru de zi pentru copii cu dizabilități din Olanda. Doi oameni au murit

Atac armat la un centru de zi pentru copii cu dizabilități din Olanda. Doi oameni au murit

Atac armat la un centru de zi pentru copii cu dizabilități de la o fermă olandeză, soldat cu moartea unei femei și a unei fete și rănirea altor două persoane, între care un copil.

Atac armat în Olanda, soldat cu doi morți

O adolescentă și o femeie au fost ucise, iar alte două persoane, inclusiv un copil, au fost grav rănite în timpul unui atac armat care a avut loc la un centru de zi pentru copii cu dizabilități de la o fermă olandeză din apropierea orașului Rotterdam.

Poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost arestat și arma de foc a fost confiscată în urma împușcăturilor de la ferma Tro Tardi din Alblasserdam, care au avut loc vineri.

Bărbatul înarmat, numit de presa locală John S., a deschis focul la ora locală 11.00 la fermă, ucigând o femeie de 34 de ani al cărei cal se afla în grajdurile fermei și o fată de 16 ani.

Un băiat de 12 ani și o femeie de 20 de ani au fost, de asemenea, grav răniți în atac și au fost transportați de urgență la spital, a declarat poliția din Rotterdam.

Criminaliștii lucrează la locul unde două persoane au fost împușcate mortal și alte două rănite la o „fermă de îngrijire” pentru persoane cu probleme mentale sau sociale, în Alblasserdam, vineri

Poliția olandeză a anunțat vineri că două persoane au fost ucise și alte două grav rănite într-un schimb de focuri de armă la o fermă rurală pentru persoane cu dizabilități, situată într-o fermă din apropierea orașului Rotterdam.

Martorii au declarat că au auzit mai multe focuri de armă la fermă înainte de a fugi panicați pe pajiștea din apropiere.

Cine este suspectul

Bărbatul suspect este cunoscut de poliție de mai mulți ani ca fiind ‘confuz și deranjant’, dar nu are cazier judiciar, au relatat mai multe publicații olandeze. În octombrie 2017, el a făcut o tentativă de sinucidere în public.

Ferma Trodi Tardi este un centru de zi în care până la 15 copii, tineri și adulți cu afecțiuni precum autismul și Alzheimer lucrează cu animale ca formă de terapie, a precizat radiodifuzorul NOS.

 

Citește și: