Apple nu se joacă: ce pățești dacă furi ”o bucată” din mașina companiei

Apple nu se joacă: ce pățești dacă furi ”o bucată” din mașina companiei

Xiaolang Zhang a fost arestat în 2018 în timp ce încerca să zboare în China.

Fostul angajat Apple care a lucrat ca inginer la proiectul de mașini puternic păzit al companiei, a pledat vinovat pentru furtul de secrete comerciale. Zhang a fost arestat în iulie 2018 pe aeroportul San Jose în timp ce încerca să zboare în China.

Zhang riscă până la un deceniu de închisoare, cu o amendă de 250.000 de dolari. Furtul are legătură în mod special cu un document de 25 de pagini care conține scheme ale unei plăci de circuite pentru legendarul vehicul autonom al Apple, relatează CNBC.

Probleme mari

Zhang era angajat Apple din 2015. El a fost suspectat pentru prima dată că a încălcat încrederea atunci când și-a luat concediul de paternitate și a călătorit în China. La întoarcere, a demisionat de la Apple pentru a se muta înapoi în China, declarând că trebuie să aibă grijă de mama lui.

El a plănuit să lucreze pentru Xpeng Motors, un producător chinez de vehicule electrice. Apple a găsit înregistrări CCTV în care Zhang achiziționează hardware – plăci de circuite și un server Linux – din laboratoare și înregistrări în care acesta descărca documente sensibile din baza de date internă a companiei.

Xpeng a lansat o declarație pe rețeaua de socializare chineză Sina Weibo, în care afirmă că nu a fost implicată în caz.

Zvonurile despre mașina Apple au fost din abundență, vehiculul devenind o legendă urbană cu foarte puține informații reale. Cu toate acestea, astfel de evenimente au permis să obținerea unei perspective asupra planurilor auto ale companiei, care ar putea vedea lumina zilei într-un viitor nu atât de îndepărtat.

Zhang nu a fost singurul acuzat de furt de secrete comerciale. De fapt, un alt fost inginer Apple se confruntă cu acuzații similare și nu a pledat încă vinovat.

Jizhong Chen a fost acuzat de același lucru în 2019. Chen a fost, de asemenea, legat de China și a fost acuzat de furtul proprietății intelectuale din jurul mașinii electrice a Apple. Chen este apărat de același avocat ca și  Zhang.

Etichete: