Apare o nouă monedă și o poți avea chiar și tu. Cum se va numi și cine o va emite
Meta a elaborat planuri de a introduce o monedă virtuală, jetoane și servicii de împrumut în aplicațiile sale, deoarece compania-mamă a Facebook își urmărește ambițiile financiare, în ciuda colapsului unui proiect de lansare a unei criptomonede.
Mai exact, Meta vrea să-și facă propria valută virtuală, care nu are legătură cu blockchain sau monedele digitale, dar care ar putea fi folosită ca monedă de schimbă în cadrul aplicațiilor companiei. Gigantul american, care deține produse precum Facebook și Instagram, evaluează introducerea unei monede virtuale în cadrul viitorului metavers și a propriilor aplicații.
“Zuck Bucks” s-ar numi, printre angajații companiei, noua monedă virtuală. Deocamdată, nu e clar cum și la ce va fi folosită viitoarea monedă, însă, cel mai probabil Meta o vede drept o monedă oficială a viitorului său metavers, care să fie folosită pentru achiziționarea produselor digitale și pe care să o controleze.
Noua monedă virtuală se va numi Zuck Bucks
Potrivit Financial Times, Meta s-a inspirat de la Roblox, care a atras foarte mulți bani folosind moneda Robux în produsele sale de gaming. Mai mult, Zuck Bucks nu este singura idee pe care Meta o explorează în produs. Compania americană urmează să lanseze mai multe produse financiare prin care să-și diversifice și să-și crească sursele de venituri.
Un alt proiect al Meta este lansarea unor așa-zise jetoane sociale, cu care și-ar recompensa utilizatorii pentru diverse activități în cadrul platformelor sociale ale companiei și a viitorului metaves. De asemenea, Meta ar putea oferi și produse financiare tradiționale, precum împrumuturi pentru micile companii. Un alt proiect financiar al companiei are în vedere NFT-urile. În luna mai, Meta va lansa suport pentru postarea și partajarea NFT-urilor pe Facebook.
Compania a căutat recent să găsească alte surse de venituri și să sprijine comerțul electronic pe platformă, aprofundând în domeniul de criptomonede și tehnologia blockchain. Marii săi rivali tehnologici, cum ar fi Google și Apple, au fost mai precauți cu privire la scufundarea în domeniul acesta în curs de dezvoltare.