09 iun. 2022 | 09:54

Angajații companiilor rusești din România, protest în fața Guvernului

ULTIMA ORĂ
Angajații companiilor rusești din România, protest în fața Guvernului

Sute de angajați ai companiei rusești TMK Artrom, cu sedii în Slatina și Reșița, vor să protesteze, joi, în fața Guvernului României, cerând salvarea companiei.

Protest al angajaților companiilor rusești din România

CNS Cartel Alfa anunță că 12 autocare în care se află angajați membri de sindicat ai TMK Artrom SA din Reșița și Slatina se află, joi, în drum spre București, unde vor organiza un protest în fața Guvernului, în scopul ca autoritățile să ia mai rapid măsurile necesare pentru a evita un nou blocaj major în activitatea companiei, informează Mediafax.

Protestul ar urma să înceapă la ora 11.00.

„În baza deciziei ANAF de acum două luni, compania mai poate desfășura acțvitate doar pănă sămbătă, deoarece a primit deja notificări de la bănci că nu se vor mai face operațiuni după această dată.

În plus, pe lângă dificultățile determinate de explozia prețurilor la utilități, compania nici nu poate reînnoi contractele de furnizare a energiei și gazului, din cauza iminentei expirări a regimului de derogări pentru companie, iar furnizorii și clienții nu mai confirmă comenzi în această situație”, potrivit sursei citate,

Un nou blocaj ar putea distruge definitiv întreprinderea. Circa 2.600 de locuri de muncă ar putea fi pierdute.