11 oct. 2022 | 10:00

Alternativa la WhatsApp care ”fură” o pagină de la concurență: Signal devine un fel de TikTok, dar altfel

ACTUALITATE
Alternativa la WhatsApp care ”fură” o pagină de la concurență: Signal devine un fel de TikTok, dar altfel

În cazul în care nu aveai suficient de multe canale prin care să te lauzi ce ai făcut azi prin intermediul Story-urilor sau Instastory-urilor, poți adăuga o nouă platformă în aceeași horă. După Facebook, WhatsApp, Instagram și TikTok, vei putea să faci asta și pe Signal, alternativa semnificativ mai sigură la aplicația de chat a lui Mark Zuckerberg.

Deși este improbabil să folosești WhatsApp, Telegram sau Signal ca pe o rețea de socializare prin intermediul căreia abia aștepți să te lauzi ce ai făcut azi, creatorii acestori servicii online sunt de altă părere. Din acest motiv, aplicația Signal, recunoscută pentru accentul pe securitate sporită, a decis să introducă in-app un mecanism de story-uri. Funcția este momentan în beta.

Story-urile de pe Signal, la fel care pe Instagram

Dacă funcția va ajunge să fie disponibilă la scară largă și va ieși din beta, prin intermediul Signal, vei putea să partajezi clipuri video, imagini și mesaje în format text cu prietenii. La fel ca pe alte platforme, orice pui la Story va dispărea după 24 de ore.

Pentru că vorbim de Signal, implementarea Story-urilor pune accent pe securitate și criptare end-to-end. Utilizatorii pot alege cu cine să-și partajeze fiecare Story, pot opta pentru grupuri de contacte sau liste particulare de prieteni. Eventual, în mod previzibil, poți alege să împarți un Story cu toți oamenii pe care îi ai în agendă sau cu care ai vorbit la un moment dat. Dacă postezi astfel de conținut într-un grup, alți participanți la grup pot reacționa la el, pot răspunde și îl pot partaja.

La momentul de față, singurii care pot vedea Story-urile pe Signal sunt utilizatorii versiunii beta a aplicației. Dacă nu vrei să vezi povești sau Story-uri în această aplicație de chat, un scenariu foarte probabil de altfel, vei avea și această posibilitate. Le dezactivezi pur și simplu din panoul de configurare al aplicației, din Settings. În mod evident, dacă faci asta, nici nu vei putea să postezi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele