16 dec. 2022 | 15:24

Decizia Poloniei după ce un cadou din partea Ucrainei a explodat în sediul poliției. Ce s-a întâmplat, de fapt

ULTIMA ORĂ
Decizia Poloniei după ce un cadou din partea Ucrainei a explodat în sediul poliției. Ce s-a întâmplat, de fapt

Un cadou primit de comandantul poliției poloneze în timpul unei vizite în Ucraina a explodat. Incidentul a avut loc la sediul poliției din capitala Varșovia. Potrivit Ministerului polonez de Interne, comandantul și un angajat civil au fost răniți. Explozia s-a produs în jurul orei 7.50, dar nu sunt detalii despre ce fel de dar era vorba.

Cadou din partea Ucraina a explodat în secția de poliție

Update 16 decembrie, ora 15.08. Poliția investighează „o degajare violentă de energie” la sediul poliţiei naţionale din Varşovia, după ce comandantul Jaroslaw Szymczyk a fost rănit şi spitalizat din cauza unui cadou primit în timpul unei vizite în Ucraina, care a explodat în clădire. Presa locală a relatat că era un lansator de grenade pe care șeful poliției l-a tras accidental în biroul său, ceea ce ar reprezenta o încălcare gravă a regulilor de siguranţă.

Între timp, Parchetul a intrat pe fir și investighează „un act constând în cauzarea neintenţionată a unei degajări violente de energie, care a ameninţat viaţa sau sănătatea multor oameni sau proprietatea”. Autoritățile poloneze au menţionat că trei persoane, între care şi Szymczyk, sunt considerate victime, fără a furniza detalii despre rănile suferite.

Știrea inițială: Un cadou pe care un comandant al poliției poloneze l-a primit în timpul unei vizite recente în Ucraina a explodat la sediul poliției din Varșovia, a declarat, joi, Ministerul polonez de Interne.

Delegația poloneză s-a întâlnit, duminică și luni, cu poliția ucraineană și cu Serviciul pentru Situații de Urgență, a adăugat Ministerul de Interne. În urma exploziei, „partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere explicații relevante”. Comandantul se află în spital, fiind sub observația medicilor, în timp ce angajatul civil nu a avut nevoie de internare, scrie AP News.

De la invazia pe scară largă a Rusiei, Polonia (membră UE și NATO) este un aliat al Ucrainei, căreia îi oferă diferite forme de sprijin. Varșovia a trimis Kievului ajutor militar și umanitar și a acceptat un număr mare de refugiați.