Al 11-lea general rus ucis în Ucraina. Roman Kutuzov a murit în Lugansk

Al 11-lea general rus ucis în Ucraina. Roman Kutuzov a murit în Lugansk

Un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, a anunțat duminică un jurnalist din presa de stat rusă, adăugându-se astfel la șirul de pierderi militare de rang înalt suferite de Moscova. Raportul, publicat pe aplicația de mesagerie Telegram de către reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu a precizat cu exactitate când și unde a fost ucis generalul-maior Roman Kutuzov.

Al 11-lea general rus a fost răpus în război

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării.

Forțele rusești au intensificat atacurile pentru a cuceri Sievierodonețk, un oraș-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului.

Rusia clasifică deja decesele militare ca fiind secrete de stat chiar și în vremuri de pace și nu și-a actualizat cifrele oficiale privind victimele din Ucraina din 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul campaniei sale militare la 24 februarie.

Rusia afirmă că desfășoară o „operațiune militară specială” menită să demilitarizeze Ucraina și să o scape de naționaliștii care amenință populația rusofonă. Ucraina și țările occidentale resping afirmațiile Rusiei ca fiind un pretext pentru a invada.

Ministerul britanic al Apărării a declarat luni că Rusia pare să fi suferit pierderi semnificative în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior din Ucraina. citiți mai departe

 

Citește și: