21 iul. 2022 | 08:22

Afacerea din România care explodează în 2022: românii au dat lovitura cu câștiguri ”rapide” de peste 20.000 de euro

ACTUALITATE
Afacerea din România care explodează în 2022: românii au dat lovitura cu câștiguri ”rapide” de peste 20.000 de euro

Românii creativi cărora nu le este frică de muncă au ajuns să aibă afaceri foarte profitabile, chiar și în 2022, când ai crede că nimic nu mai merge, prețurile au explodat, iar agricultura s-a dus în cap.

Afinele sunt surprinzător de sănătoase și reprezintă o cultură semnificativ mai andurantă decât ai crede la prima vedere. Recunoscute mai ales ca fructe de pădure, acestea pot fi cultivate peste tot în lume și nu au o problemă la fel de mare ca alte culturi, când vine vorba de secetă. Partea bună este că mulți români au conștientizat cât se câștigă din afine, iar culturile sunt din ce în ce mai dese. În județul Mureș, de exemplu, până și Direcția Silvică are un teren masiv pe care a plantat afine, pentru a suplini cererea din piață și în afara sezonului afinelor de pădure.

Românii care se îmbogățesc din afine nu sunt puțini

Acum este sezonul afinelor, iar la pepiniera din Voivodeni, culegătorii lucrează de zor, conform Observator News. Asta este singura lor sensibilitate. Dacă nu se culeg la timp, ajung rapid să se strice. Aici este și munca cea mai mare, trebuie recoltate doar cele albastre și se adună bob cu bob.

”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge!”, a atras atenția Petru Friciu, șef pepinieră silvică Voivodeni.

Dacă te gândești să cultivi afine și să faci bani frumoși, un detaliu legat de sol este foarte important. ”Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat.”, a adăugat Friciu.

Dincolo de muncă, însă, cei mai importanți sunt banii, iar un singur hectar cultivat generează câștiguri de peste 20.000 de euro. ”Ele sunt comercializate pe piaţa internă, la magazine din Reghin şi Tg. Mureş. Şi sunt la preţuri de 17 lei momentan, undeva între 15 și 20 de lei. Am încercat să creăm o alternativă la afinele de pădure.”, a ținut să menționeze Nicolae Bloj, inginer Direcția Silvică Mureș.

Ca beneficii, afinele au multe vitamine și includ rutozit, o substanță bună pentru vasele de sânge, pentru retină.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele