Actualizarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: o cunoști deja de pe Instagram, Telegram și altele

Actualizarea WhatsApp de care nu știai că ai nevoie: o cunoști deja de pe Instagram, Telegram și altele

WhatsApp se pregătește să introducă o nouă funcție care, depinzând de ce parte a baricadei ești, te-ar putea ajuta sau, dimpotrivă, te-ar putea încurca.

Practic, dacă ții la intimitatea ta, noua schimbare plănuită de WhatsApp s-ar putea să ți se pară de bun augur, după cum vei vedea în cele ce urmează.

Însă dacă, în caz contrar, ești un „mic detectiv”, WhatsApp îți va îngreuna munca semnificativ.

Ce plănuiește WhatsApp să schimbe, de fapt

Noul anunț a fost făcut chiar de Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, compania care deține, printre altele, și WhatsApp.

Practic, nu vei mai putea face capturi de ecran în cazul mesajelor setate ca fiind „view once”. Asta se aplică în cazul imaginilor, al videoclipurilor, dar și mesajelor text obișnuite.

În detaliu, dacă vei încerca să capturezi ecranul, în cazul acestui tip de mesaje, te vei alege negreșit cu un ecran complet negru.

Și pentru că Meta ține la intimitate, așa cum menționam anterior, principiul se va aplica și invers: utilizatorul de la „celălalt capăt al firului” nu va fi anunțat că ai încercat să captezi conversația, într-un fel sau altul.

Așadar, singura metodă prin care vei putea face asta este să utilizezi un alt telefon, cu care să fotografiezi conversația de pe primul dispozitiv, cel pe care folosești contul de WhatsApp. În acest caz, Meta nu are cum să te împiedice.

Cu toate că noua schimbare a fost anunțată deja din luna august, ea a fost pusă în aplicare abia acum, deși nu integral, ci dată spre testare unui număr limitat de utilizatori. Dacă va trece „testele”, va fi noua realitate a WhatsApp.

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut cum va fi primită această nouă opțiune. De menționat, însă, că funcții similare există deja pe Instagram, dar și pe Telegram, așa că nici această schimbare nu este o noutate.