02 aug. 2022 | 10:43

Această mașină zburătoare de la Ferrari te ajută să eviți traficul: când se lansează, cât costă

ACTUALITATE
Această mașină zburătoare de la Ferrari te ajută să eviți traficul: când se lansează, cât costă

Această nouă mașină zburătoare ar putea ajunge pe piață în câteva săptămâni, după ce a obținut aprobarea FAA

O mașină zburătoare de culoare roșie Ferrari ar putea deveni realitate: ai putea zbura până la serviciu, ateriza și apoi conduce pe sol, până la locurile lor de parcare.

Switchblade de la Samson Sky, care a durat 14 ani, este acum gata pentru următoarea sa serie de teste. Vehiculul construit în Oregon se pregătește pentru teste rutiere. Pe 15 iulie, Administrația Federală a Aviației a stabilit că este sigur pentru testarea în zbor, astfel încât mașina zburătoare ar putea fi la câteva săptămâni distanță de intrare pe piață.

Vehiculul inovator a fost conceput pentru a oferi toate facilitățile unei mașini de lux, inclusiv sistemul său hibrid de propulsie electrică, pentru o călătorie lină în aer. Când aterizează, aripile se pliază în părțile laterale ale mașinii.

O nouă mașină zburătoare, în teste

Switchblade, care poate găzdui până la două persoane, poate atinge o altitudine maximă de 4876 de metri, cu o viteză de croazieră de 250 km la oră. Această înălțime este suficient de mică pentru ca pilotul și pasagerul să se bucure de priveliște. Aripile permit aeronavei să se deplaseze de la sol la aer cu o tranziție fără întreruperi.

Un lucru care încă îi face pe clienți reticenți, touși, la acest tip de vehicul este modul în care oamenii vor asigura mașina, deoarece asigurarea pentru mașinile zburătoare nu a fost create încă. Bousfield spune că proprietarii vor trebui, cel mai probabil, să achiziționeze atât asigurare pentru mașină, cât și pentru aeronave pentru a asigura o protecție totală împotriva daunelor.

Alte mașini zburătoare se pregătesc și ele să-și ia zborul. AirCar de la Klein Vision a fost certificat de autoritățile de transport aerian din Slovacia, cu anticipația să fie certificată în toată Europa. Un alt concurent, Aeromobil, lucrează la un model sportiv AM4. În Țările de Jos, Pal-V Liberty lucrează și el la certificare.

Când Switchblade va ajunge pe piață, se va vinde pentru suma de 170.000 de dolari. În prezent, compania permite clienților să-și rezerve mașina în avans cu un depozit de două mii de dolari.

Până acum, peste 1.600 de persoane sunt pe lista de rezervări și numărul e în creștere. Vă puteți rezerva locul aici.