Accident feroviar grav lângă Viena. Un tren plin cu pasageri a deraiat, provocând mai mulți răniți

Accident feroviar grav lângă Viena. Un tren plin cu pasageri a deraiat, provocând mai mulți răniți

Un accident feroviar grav s-a produs, luni seară, în Munchendorf, în apropiere de Viena, capitala Austriei. Un tren cu aproximativ 100 de pasageri a deraiat. Bilanţul de până acum indică un mort, trei răniţi grav şi nouă călători cu răni ușoare. Andreas Zenker, reprezentant Crucea Roşie din Austria,a transmis că mai mulţi pasageri nevătămaţi au fost duşi la un centru de ajutor în caz de catastrofe.

Accident feroviar grav în apropiere de capitata Austriei

Cel puțin o persoană a murit și alte câteva au fost rănite după ce două vagoane au deraiat și s-au răsturnat în apropiere de Viena. Autoritățile au declarat că accidentul feroviar a avut loc luni seara, imediat după ora 18:00 CET în districtul Mödling, la sud de capitala Austriei. Operatorul feroviar austriac OeBB a precizat că trenul din accident nu aparținea companiei, ci lui Raaberbahn, o societate feroviară privată care face legătura între Austria și Ungaria vecină.

Un tren cu aproape 100 de pasageri a deraiat

Un purtător de cuvânt al Crucii Roșii a declarat agenției de presă APA că trei persoane au fost rănite grav, iar alte nouă au suferit răni minore. Mai mulți salvatori și patru elicoptere au intervenit la fața locului, în apropiere de satul Münchendorf. Autoritățile spun că trenul se deplasa spre Viena când vagoanele au deraiat și unul dintre ele s-a prăbușit pe câmp.

Sunt victime

Salvatorii s-au grăbit la tragedia din Munchendorf, chiar la sud de Viena, a explicat Andreas Zenker.

„O persoană a murit, trei au fost rănite grav și nouă au fost rănite ușor”, a declarat Zenker pentru AFP, adăugând că aproximativ 100 de pasageri se aflau în tren la acea oră de vârf.

Toate trenurile au fost deviate

Compania feroviară Raaberbahn a declarat că toate trenurile dintre Ebenfurth și gara principală din Viena au fost deviate din cauza unui „incident”.

„Cu mare regret ne uităm la accidentul feroviar de pe linia dintre Ebreichsdorf și Gara Centrală din Viena”, a declarat compania ungaro-austriacă pe Facebook. „Din motive care nu sunt încă cunoscute, două vagoane Ventus au deraiat în zona Münchendorf”, a mai spus Raaberbahn.

Accidentele feroviare mortale sunt rare în Austria

În aprilie 2018, 54 de persoane au fost rănite după ce două vagoane s-au ciocnit într-o stație din orașul austriac Salzburg. La începutul aceluiași an, în februarie, o persoană a murit și 22 au fost rănite când două trenuri de pasageri s-au izbit frontal în centrul Austriei. În 2021, 17 persoane s-au ales cu răni după ce un tren regional care transporta școlari a deraiat într-un râu din Alpii austrieci.

Citește și: