Accident de muncă la Hidrocentrala Porțile de Fier I. Un angajat se află în stare gravă

Accident de muncă la Hidrocentrala Porțile de Fier I. Un angajat se află în stare gravă

Un nou accident de muncă la Hidrocentrala Porțile de Fier I din județul Mehedinți. Un angajat s-a electrocutat în timp ce lucra la un transformator, iar starea sa este gravă. Polițiștii au deschis dosar penal. Din cauza arsurilor de gradul II/III, la nivelul membrelor superioare, a fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD, pentru ca angajatul să fie transportat la spitalul Bagdasar-Arseni. Acesta este căsătorit, are două fiice și lucrează de peste 20 de ani în cadrul societății.

Bărbat electrocutat la Hidrocentrala Porţile de Fier I, a intervenit elicopterul SMURD

Accidentul s-a produs la Hidroserv, una dintre filialele Hidroelectrica. Un muncitor de 50 de ani s-a electrocutat în timp ce efectua o lucrare în centrala unității. Angajatul a fost, inițial, transportat la Spitalul Județean de Urgență cu arsuri grave, de gradul II/III, la nivelul membrelor superioare.

Anchetă și dosar penal

Un bărbat de 50 de ani, care verifica o celulă electrică la Hidrocentrala Porţile de Fier I, a fost electrocutat, vineri, fiind preluat de SMURD şi dus de urgenţă la spitalul Bagdasar-Arseni din București. Autoritățile locale au deschis o anchetă şi fac cercetări într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit IPJ Mehedinţi, un muncitor de 46 de ani a sunat la 112, în jurul orei 9.00, pentru a anunţa că un coleg s-a electrocutat.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 50 de ani, electrician de întreţinere, s-a electrocutat în timp ce făcea verificări la hidrocentrală. Bărbatul a fost preluat de către un echipaj medical şi transportat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate”, au explicat polițiștii.

Al doilea accident de muncă în județul Mehedinți

Cazul a fost preluat de inspectorii ITM, care au deschis o anchetă, pentru a se stabili dacă erau sau nu respectate normele în muncă sau dacă a existat vreo greșeală umană. Polițiștii ajunși la fața locului au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Evenimentul trist de astăzi este al doilea accident de muncă, înregistrat în interval de doar câteva zile în Mehedinți, după ce, săptămâna trecută, trei muncitori ai Șantierului Naval Orșova au fost răniți în urma unei explozii.