Accident aviatic în localitatea Buhoci de lângă Bacău. Echipajele nu au găsit nicio aeronavă

Accident aviatic în localitatea Buhoci de lângă Bacău. Echipajele nu au găsit nicio aeronavă

Un avion de mici dimeniuni s-a prăbușit, luni, în pădurea Buhoci, din județul Bacău. Mai multe echipaje se deplasează la fața locului. Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea localității Buhoci. Un apel a anunțat un posibil accident aviatic în care a fost implicat o aeronavă de mici dimensiuni, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă Bacău

UPDATE 29 martie – Echipele de salvatori au urmat îndeaproape coordonatele, însă după mai bine de cinci ore de căutări nu s-a descoperit niciun aparat de zbor în zona cercetată. În acest sens, controlorii de trafic de la Romatsa nu au putut stabili până acum dacă alarma a fost falsă sau nu.

„A luat-o pe partea de Răchiţea, iar noi acum facem echipă cu gruparea mobila. Băieţii de la Parincea vin de pe vale. Din cauza asta măturăm şi noi ca să ne întâlnim undeva la mijloc”, a spus un localnic, potrivit știrileprotv.ro.

Echipele de căutare au mers în toată zona pe o rază de 5 kilometri, însă nu au găsit nimic.

„Suntem deasupra cabanei la Buhocel. Am urcat dealul deasupra pârâului şi aproape de zona Gorun. Ne-am dus pe pârâu până aproape de Şipote. Ne-am uitat pe coastă dar nu se vede nici urmă de fum, nimic” , a spus Iustin Stoica administrator public Primăria Buhoci.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că nu a fost implicat nici un aparat militar.

„Pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în pădurea din zona localității Buhoci în urma unui apel care anunță un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. Spre locul indicat se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, 1 autospecială de descarcerare și 1 SMURD. Misiunea este în dinamică”, conform ISU Bacău.

Mai multe echipaje de la ISU Bacău și de la Serviciul Județean de Ambulanță sunt în drum spre accident pentru a acorda ajutor și a verifica situația.

„În legătură cu incidentul aviatic aflat în cercetare la Bacău, vă informez că nu este vorba despre o aeronavă militară”, a declarat ăurtătorul de cuvânt al MApN, General Constantin Spânu.

Din primele informații, se pare că pompierii au fost anunțați de Romatsa cu privire la un mesaj de alertă de pe costum unui pilot de avion ultraușor, într-o zonă de pădure la limita comunelor Buhoc și Ungureni.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, alături de echipaje de pompieri, pentru a efectua căutări.

Știre în curs de actualizare

Citește și: