9 medici din București, acuzați că au făcut proceduri estetice fără autorizație la o clinică celebră

9 medici din București, acuzați că au făcut proceduri estetice fără autorizație la o clinică celebră

9 medici au fost plasați sub control judiciar de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzați că au exercitat fără drept o profesie. Medicii sunt acuzați și de înșelăciune, după ce au făcut proceduri medicale fără să fie autorizați, în cadrul unei clinici celebre din București.

Medici plasați sub control judiciar

Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de 9 inculpați. Printre aceștia se găsesc cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie și un fizioterapeut.

Față de aceștia, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

În anii 2020 și 2021, în cadrul clinicii de înfrumusețare din București Swiss Estetix, inculpații ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege. Ei ar fi efectuat diverse proceduri medicale, cum ar fi volumizare buze, rinocorecție, umplere cearcăne și augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de clinică, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și înşelăciune.

 

Citește și: