21 iun. 2022 | 17:16

500 de milioane de euro sunt puse la bătaie pentru românii de rând. Pui mâna pe bani chiar dacă n-ai firmă, îți trebuie doar dorință

ACTUALITATE
500 de milioane de euro sunt puse la bătaie pentru românii de rând. Pui mâna pe bani chiar dacă n-ai firmă, îți trebuie doar dorință

Vești de milioane de euro de la autoritățile europene. Tocmai am primit undă verde pentru o schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de euro. Banii vor fi destinați proiectelor de împădurire.

Românii de rând și autoritățile publice din țară care dețin terenuri agricole adecvate pentru împădurire, au șansa de a obține fonduri pentru această activitate.

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat a României, a cărei valoare se ridică la 500 de milioane de euro! Fondurile pot fi obținute, de beneficiarii eligibili, în baza Mecanismului de redresare și reziliență (MRR).

Nu e o promisiune goală. Anunțul vine de la Guvern, banii încep să se distribuie

Conform guvernanților, banii vor merge către deținătorii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire, ce vor fi stimulați financiar să creeze noi suprafețe de pădure.

”La sfârșitul lunii mai C.E a aprobat prima din cele două scheme de ajutor de stat ale României, în valoare de 100 de milioane de euro, scopul acesteia fiind sprijinirea regenerării suprafețelor de fond forestier afectate de calamități naturale din România.

Schema aprobată astăzi, care se va desfășura până la 30 iunie 2026, are o valoare mult mai mare, respectiv 500 de milioane de euro, și urmărește să sprijine deținătorii de terenuri agricole adecvate pentru împădurire în vederea creării de noi suprafețe de pădure.

Acest lucru va avea un impact climatic pozitiv pe termen lung, efecte de care se vor bucura și generațiile viitoare”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

De reținut că fondurile sunt nerambursabile, iar costurile activităților sunt acoperite integral de finanțare!

Una dintre condițiile impuse de autorități, pentru a acorda sprijinul financiar unui solicitant, este ca acesta din urmă trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 ha, sau perdele forestiere de protecție (adică rânduri de arbori și arbuști pentru a proteja terenurile agricole împotriva eroziunii eoliene și a secetei) cu o suprafață de cel puțin 0,1 ha. La fel de important este, de asemenea, ca terenul pe care sunt plantate trupurile de pădure sau cordoanele forestiere să fie adecvat pentru împădurire.

Nu în ultimul rând, beneficiarii trebuie să știe că împădurirea nu se face „după ochi”, ci e nevoie ca întreaga activitate să primească undă verde de la Garda Forestieră, autoritate căreia i se va prezenta un plan de proiect privind împădurirea. Fără acest aviz, lucrările nu pot începe!