WhatsApp îți face viața mai ușoară în public: ce se întâmplă cu mesajele vocale

WhatsApp îți face viața mai ușoară în public: ce se întâmplă cu mesajele vocale

WhatsApp beneficiază atât de des de actualizări importante, încât pare ciudat când vezi funcții noi cu adevărat utile, opțiuni fără de care ai trăit până acum. În această categorie intră și iminentul update, disponibil la această oră în beta.

Ca de fiecare dată, cei de la WABetaInfo au dezvăluit o nouă funcție din WhatsApp înainte ca aceasta să fie disponibilă la scară largă. Opțiunea cu pricina va face viața semnificativ mai ușoară celor care nu și-au dezvoltat un entuziasm deosebit din a asculta mesajele în format audio ale prietenilor, înregistrările. Este vorba de integrarea in-app a unui algoritm de transcriere a acelor înregistrări în format text. whatsapp actualizare recunoastere discurs

Ce se întâmplă cu mesajele audio pe WhatsApp

În clipul de mai jos, poți vedea cum funcționează o nouă opțiune din WhatsApp menită să transcrie mesajele audio pe care le primești. Oficialii companiei deținute de Facebook au confirmat că lucrează intens la această funcție, dar că se află încă în primele teste și va mai trece o perioadă destul de lungă până când va fi disponibilă la scară largă.

În privința modului în care funcționează, cel puțin pe iPhone, discursul este transformat în text cu ajutorul mecanismului de Speech Recognition (Recunoaștere Discurs) realizat de Apple. Deci nu-ți vor ajunge mesajele la Facebook, compania părinte a WhatsApp pentru această transformare. Oficialii aplicației de chat promit că toate conversațiile tale vor fi în continuare criptate de la un capăt la altul, chiar dacă trec prin această transformare.

Mesajele vocale pe WhatsApp reprezintă o funcție utilă când nu te afli într-o situație în care să tastezi un mesaj stufos. Pe de altă parte, pui destinatarul în poziția de a le asculta forțat, iar aceea nu este o posibilitate reală de fiecare dată sau în orice set de circumstanțe. Din acest motiv, transcrierea cuvintelor vorbite în format text s-ar putea să reprezinte cea mai bună soluție din ambele universuri.