WhatsApp intră în secolul 21 cu o actualizare pe care ți-ai dorit-o din prima zi: așa trebuia să meargă

WhatsApp intră în secolul 21 cu o actualizare pe care ți-ai dorit-o din prima zi: așa trebuia să meargă

WhatsApp va avea mai multe în comun cu Facebook Messenger decât ai crezut vreodată posibil, iar aceasta este o veste senzațională, din mai multe puncte de vedere. Aceasta va fi schimbare pe care ți-ai dorit-o din prima zi a serviciului de chat.

Se vehiculează de mai mulți ani că WhatsApp lucrează la introducerea suportului nativ pentru rularea aplicației cu același cont pe mai multe dispozitive diferite. Practic, la fel ca Facebook Messenger, de exemplu, vei putea să ai același cont de WhatsApp pe patru telefoane, tablete, laptopuri sau orice alte echipamente compatibile. Aplicația nu va mai fi legată de un singur telefon, doar pentru că în ăla ai cartela cu care ai activat-o în urmă cu un an, doi sau cinci.

Speculațiile au fost confirmate de către CEO-ul Facebook și șeful WhatsApp. Într-un interviu acordat celor de la WABetaInfo, Mark Zuckerberg și Will Catchart au confirmat că până la patru dispozitive vor putea folosi același cont de WhatsApp fără ca dispozitivul principal să mai fie conectat în permanență la internet. Ca referință, deși poți avea WhatsApp pe un PC cu Windows sau Mac, aplicația web sau de desktop, în prezent, nu mai funcționează dacă ți-a picat sau fluctuat internetul pe telefon.

Partea bună este încă că acest nivel sporit de flexibilitate nu este sinonim cu o diminuarea a securității conversațiilor tale. Zuckerberg a confirmat că, în continuare, fiecare mesaj trimis prin WhatsApp va fi criptat end-to-end, doar expeditorul și destinatarul îl pot vedea.

Dacă ești incredibil de curios să testezi noua funcție, o versiune beta cu suport pentru mai multe dispozitive va fi disponibilă în următoarele două luni. Tot pe partea de securitate, în versiunile viitoare ale aplicației de chat vei putea alege ca fiecare conversație nouă să plece din start pe modul mesaje care dispar. În plus, tot ca funcție implicită, vei avea posibilitatea să alegi ca fiecare poză sau clip video pe care îl trimiți să dispară după ce este văzut o singură dată.

Citește și: