Viitorul Windows nu va oferi actualizări pentru calculatoarele vechi. Ce trebuie să facem noi

Viitorul Windows nu va oferi actualizări pentru calculatoarele vechi. Ce trebuie să facem noi

Windows 11, noua versiune a sistemului de operare Windows NT, va fi lansată anul acesta. Discuțiile sunt foarte controversate în ceea ce îl privește.

Se pare că vor fi modificări semnificative față de actuala versiune. Potrivit lui Satya Nadella, aceasta este o ”reimaginare a sistemului de operare”. Windows 11 este prima versiune majoră de Windows din 2015, când a fost lansat Windows 10.

„În curând vom povesti despre una dintre cele mai semnificative actualizări ale Windows din ultimul deceniu, gândită pentru a debloca oportunități economice mai mari pentru dezvoltatori și creatori. L-am gândit în ultimele luni și sunt incredibil de încântat de următoarea generație de Windows.

Promisiunea noastră față de dvs. este următoarea: vom crea astfel mai multe oportunități pentru fiecare dezvoltator Windows și vom saluta fiecare creator care caută cea mai inovatoare platformă, cea mai nouă platformă deschisă pentru a construi și distribui, dar și pentru a genera bani din aplicații.” a declarat Nadella la evenimentul Build.

Se pare că, acesta va putea fi instalat și pe procesoare mai vechi, dar nu va beneficia de actualizări. Compania producătoare a declarat pentru The Verge, faptul că PC-urile cu procesoare mai vechi nu sunt ”îndreptățite” să primească actualizări Windows 11. E foarte probabil ca acestea sa nu primească nici actualizări de driver sau securitate.

Care este diferența majoră dintre Windows 10 și 11?

Predecesorul lui Windows 10 a fost versiune care putea fi actualizată gratuit pentru cei ce aveau 7,8 sau 8.1. Computerele care rulau decent versiune 7, suportau și Windows 10. Inițial, reprezentanții de la Windows au declarat că vor permite instalarea pe procesoare mai vechi pentru a putea testa noua versiune.

În cadrul evenimentului din 24 iunie, Panos Panay, șeful diviziei Windows de la Microsoft a declarat că acesta este un upgrade gratuit pentru utilizatorii de Windows 10, 8.1 și 7. Dar,  cu condiția ca PC-urile să suporte noua versiune de Windows.

Asta înseamnă că nu va putea rula pe orice calculator ci doar pe cele care suportă versiunea actuală. Spre deosebire de Windows 10, care pute fi rulat și pe sisteme suportate de versiuni mi vechi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: