Viitorul e aici. Apeluri video 3D în mărime naturală. Ai senzația că ești față în față cu persoana pe care o suni

Viitorul e aici. Apeluri video 3D în mărime naturală. Ai senzația că ești față în față cu persoana pe care o suni
Google face o mutare despre care specialiștii în IT cred  va fi piatra de temelie a modului în care vom interacționa virtual în viitorul apropiat.
Filmele SF în care eroii comunică virtual prin holograme 3D sunt pe cale  devină o realitate pe care o vom trăi cu toții.

Apeluri video 3 D prin Project Starline 

Google a demarat „Proiectul Starline” (Project Starline), prin care gigantul tehnologic își propune  transforme apelurile video 3D într-o funcție accesibilă tuturor oamenilor.
Potrivit companiei, Project Starline este un proiect tehnologic care combină progresele în hardware și software pentru a permite prietenilor, familiilor și colegilor să se simtă împreună, chiar și atunci când sunt orașe (sau țări) diferite.
„Imaginați-vă că priviți printr-un fel de fereastră magică și, prin acea fereastră, vedeți o altă persoană, în mărime naturală și în trei dimensiuni. Poți vorbi în mod natural, poți gesticula și poți avea contact vizual (…)
Pentru a face posibilă această experiență, Google aplică cercetări avansate, inclusiv în cunoașterea automată. De asemenea, a dezvoltat un sistem avansat de afișare a câmpului de lumină care conferă o senzație de volum și adâncime care poate fi experimentată fără a fi nevoie de ochelari sau căști suplimentare.
Practic, ai senzația că stai față în față, în realitate, cu persoana respectivă, deși puteți fi la zeci de mii de kilometri distanță.
Proiectul Starline este disponibil în prezent în doar câteva dintre birourile Google și se bazează pe hardware și echipamente foarte specializate, însă compania și-a propus să avanseze cu studiile și să lanseze tehnologia accesibilă pentru toată lumea, în speranța de a rezolva problema conectivității oamenilor, la un nivel care nu a mai fost văzut până acum.
„Suntem cu adevărat entuziasmați de progresele pe care le facem cu Project Starline și de potențialul tehnologiei de a rezolva problema importantă a dorinței de a fi împreună cu cineva, chiar și atunci când fizic nu poți”, a mai transmis gigantul tehnologic.