VIDEO Producătorul care vrea să revoluționeze mașinile electrice cu acest model: conceptul care schimbă tot

VIDEO Producătorul care vrea să revoluționeze mașinile electrice cu acest model: conceptul care schimbă tot

Volvo e unul dintre marii producători auto ai lumii și vrea să schimbe tot ce știai despre mașinile electrice.

Volvo investește masiv pentru a aduce pe piață modele electrice echipate cu cele mai noi tehnologii, dar vrea să dezvolte sisteme pe care să le vândă și către alți producători din industrie. Suedezii sunt pregătiți să arate ce pot în domeniu.

Constructorul a prezenta recent Concept Recharge – un model concept, după cum îi spune numele, care marchează și direcția strategică a producătorului. Volvo a venit cu detalii legate de noile tehnologii, dar n-a ignorat nici aspecte precum design-ul și estetica.

Volvo va schimba tot ce știai despre electrice

Concept Recharge înseamnă, între altele, o cu totul altă abordare și cel mai important aspect e legat de amplasarea bateriei. Acesta se va regăsi în podeaua mașinii, ceea ce creează mai mult spațiu interior, desigur, dar duce și la regândirea întregului aspect al modelului.

Acest lucru oferă, de asemenea, Volvo o scuză pentru a-și eficientiza aspectul – mașina-concept elimină „toate elementele inutile” și arată mai mult ca un hatchback înalt, în ciuda asemănărilor cu segmentul SUV.

Observi un design futurist și o serie de echipamente care pot revoluționa industria auto. Volvo militează, se pare, pentru și mai mult spațiu oferit pasagerilor la interior, contribuind totodată la îmbunătățirea aerodinamicii mașinii.

Pentru acest concept, grila tradițională a fost înlocuită de o structură de tip scut, pe care se află logo-ul mărcii, fiind mărginită de cele două faruri pe care se află semnătura luminoasă „ciocanul lui Thor”, cu tehnologie HD, pentru luminile de zi.

Acestea se deschid noaptea și lasă la vedere farurile principale.

„Conceptul Recharge reprezintă un menifest pentru toate mașinile complet electrice viitoare ale Volvo, dar și pentru un nou tip de vehicul”, a declarat Robin Page, șeful designului Volvo. „Afișează noi și moderne proporții care merg mână în mână cu o versatilitate crescută și arată ce tehnologie poate permite, în termeni de design”.

N-a fost ignorată deloc nici partea de infotainment.

„Fiecare parte din interior este ca o piesă de artă și ar putea sta singură, ca mobilier individual, într-o cameră”, mai spune Page.

Conceptul utilizează și ultimele tehnologii anunțate deja de constructor: senzorii LiDAR și computerele NIVIDIA. Strategia de electrificare prezentată de Volvo țintește tranziția la statutul de constructor exclusiv electric, în 2030, cu un plan de vânzare a 600.000 de automobile electrice până la mijlocul deceniului, precum și construirea unei gigafabrici până în 2026.