VIDEO Un youtuber îți explică de ce exploziile din filmele de la Hollywood nu sunt deloc realiste

VIDEO Un youtuber îți explică de ce exploziile din filmele de la Hollywood nu sunt deloc realiste

Celebrul youtuber american Tom Scott face dezvăluiri de senzație pe canalul său. El arată cum se produc efectele speciale care ne lasă muți de uimire în sălile de cinema, atunci când vizionam producțiile marilor regizori de la Hollywood.

În cercetarea lui, youtuberul ne vorbește despre exploziile din filmele de la Hollywood.

Știm cu toții cât sunt de fascinante exploziile în filme. Totul capătă o intensitate impresionantă, având o durata, un zgomot, un efect și un impact asupra mediului înconjurător, fix cum sunt necesare pentru acțiunea din film.

Exploziile nu arată, clar, deloc ca în realitate. În timp ce, în viața de zi cu zi, exploziile sunt mai degrabă tragice, fără nimic spectaculos, ba chiar sunt grotești, în filme ele sunt de-a dreptul senzaționale și fascinante. Tom ne explică cum reușesc regizorii să creeze astfel de efecte speciale.

Secretul din spatele exploziilor de la Hollywood

În cercetarea sa, Tom Scott aduce a adus inginer de explozivi pentru a vorbi despre exploziile filmelor de la Hollywood și despre trucurile de pe platourile de filmare, pe care noi cei care vizionam filmele de acasă, nu avem de unde să le bănuim.

În primul rând, spune inginerul, la Hollywood nu se folosesc explozivi foarte periculoși, care pot provoca daune materiale consistente. Scopul este efectul vizual și producerea de cât mai puține daune materiale, spune expertul.

Se folosește explozibil puțin și cât mai inofensiv, dar secretul adevărat este la combustibil. Prin el se creează efectul de explozie „catastrofală”, spune inginerul. „Motivul pentru care obținem un efect mai mare folosind mai puțini explozivi este datorită combustibilului”, explică Miller.

„Punem asta acolo, pentru că va lua foc, vor fi flăcări galbene mari, mult fum negru murdar […] efectul vizual este din norul de combustibil care se aprinde și explozivul este folosit doar pentru a crea acel nor”.

Un alt truc este acela că regizorii folosesc o pungă de benzină care este aprinsă de o sarcină specială orientată în direcția camerei de filmat.

Etichete: