26 apr. 2021 | 07:00

VIDEO Robotul de la Disney care îți face pielea găinii: proiectul care îți aduce la viață personajele preferate

ACTUALITATE
VIDEO Robotul de la Disney care îți face pielea găinii: proiectul care îți aduce la viață personajele preferate

Disney vrea să-și aducă în secolul 21 roboții pe care îi oferă spre vânzare și, mai mult decât atât, creațiile automatizate din parcurile de distracții ale companiei. Project Kiwi este rezultatul eforturilor din ultimii ani în acest sens.

Project Kiwi este rezultatul câtorva ani de muncă investiți de divizia Imagineering din cadrul Disney. Ca referință, Imagineering se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea în cadrul gigantului, iar unul dintre proiectele recente este un robot de dimensiuni reduse care poate funcționa complet autonom. În prima fază, i-au dat forma îndrăgitului Baby Groot din Guardians of the Galaxy, dar poate lua orice formă.

Ideea din spatele Project Kiwi a fost de a crea un actor robotic ce poate interacționa în viitor cu vizitatorii de la Disneyland într-o manieră cât se poate de credibilă. Astfel, copilul tău va fi convins că eroii pe care îi vede în filme sau desene animate există și în realitate, nu sunt doar o manifestare de ficțiune. Astfel de roboți nu existau până la Groot, iar Project Kiwi își propune să remedieze acest lucru.

În final, fiecare componentă din acest robot a fost creată de la zero cu unicul scop de a părea o creație autentică. O serie de detalii inteligente de design promit să se reflecte într-o viață lungă pentru acest roboțel și pentru toate celelalte modele care vor veni după el. De exemplu, carcasa nu este plină la interior, pentru a facilita o ventilație eficientă a motoarelor și procesoarelor care formează creierul întregii afaceri.

Cei de la TechCrunch au detaliat întregul efort din spatele acestui proiect și au confirmat că va mai trece mult timp până când Baby Groot în această formă robotizată va ajunge la Disneyland sau poate chiar în magazine, sub forma unei jucării foarte scumpe. Momentan, efortul este de a-i spori autonomia, are doar 45 de minute acum și de a face față interacțiunilor bruște, precum momentul în care un copil entuziasmat sare să-l ia în brațe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele