VIDEO Cele mai realiste 10 filme de război pe care să le revezi oricând

Ca să faci un film bun care să redea exact atmosfera unui război ai nevoie de multă muncă de documentare. Unii regizori au reușit asta.

În spatele unei producții de acest fel stă multă muncă de documentare. Regizorii și scenariștii producțiilor cuprinse în acest top au petrecut extrem de mult timp pentru a se documenta despre perioadele respective. Totul pentru ca filmul să arate cât mai real.

Iată un TOP 10 al celor mai realiste filme de război.

TOP 10 cele mai realiste filme de război

Locul  10. Operațiunea Mogadishu –  2001

Filmul unuia dintre cei mai mari regizori, Ridley Scott, ne povestește despre evenimentele războiului civil din Somalia. Acțiunile militare care s-au desfășurat pe străzile din  Mogadishu în octombrie 1993 au fost așa de bine documentate încât regizorul a putut să reproducă fidel acele momentele tragice când somalezii au reușit să doboare un elicopter plin cu soldați americani.

Locul  9. Supraviețuitorul – 2013

O echipă din  Navy SEAL au misiunea să captureze sau să ucidă un lider al talibanilor. Regizorul Peter Berg s-a pregătit pentru filmări cinci ani și a invitat în calitate de consultanți veterani ai războiului  din Irak, iar actorul Mark Wahlberg a spus că repetițiile și antrenamentele pentru acest film au fost cele mai extenuante din cariera sa.

Locul  8. Salvați soldatul Ryan – 1998

Acest film nu poate fi numit cel mai realist pentru că ideea principală este una inventată. Superiorii nu ar trimite niciodată  un grup la moarte doar pentru a întoarce acasă un singur om. Cu toate astea, Steven Spielberg ne prezintă de la început una din cele mai realiste scene de luptă din istoria filmelor de război. Debarcarea aliaților în Normandia este filmată într-un mod unic, iar apariția filmului pe ecrane a stârnit un adevărat șoc în rândurile spectatorilor. Echipa de filmare a mers așa departe încât au modificat aparatele de filmat încât să pară că filmează cu camere din anii 40”.

Locul  7. Pușcași marini – 2005

Cele mai realiste filme despre război, de obicei, sunt bazate pe amintirile participanților la lupte. Acest film se bazează pe cartea autobiografică a pușcașului marin Anthony Swofford care a participat la misiunile militare din Golful Persic, când Irakul a invadat Kuwaitul. Toți cei care au participat în acel război au declarat că rutina soldaților în așteptarea luptei, crizele emoționale, discuțiilela telefon cu familia sunt reproduse așa de bine încât pare că însuși regizorul Sam Mendes a participat.

Locul  6.  Stalingrad –  1993

Unicitatea acestui film, despre cea mai mare înfrângere a Germaniei, este că a fost filmată chiar de germani. Cine poate să spună mai sincer despre înfrângerea sa dacă nu de cei care au pierdut?Obișnuiți să vedem aceste evenimente din perspectiva soldaților americani, înfrângerea Germaniei prezentată de nemți, face filmul să fie numit unul dintre cele mai sincere filme despre război.

Locul  5.. Am fost cândva soldați… și tineri – 2002

Pentru Mel Gibson tema războiului este clar una specială. Filmul lui Randall Wallace despre războiul din Vietnam este o ecranizare fidelă după memoriile generalului Hal Moore. Unii din actorii vietnamezi  chiar au fost participanți ai războiului din partea Vietnamului de Nord. În film s-au folosit doar arme adevărate care au putut fi cumpărate din colecțiile private din SUA.

Ca să afli topul complet – intră pe canalul oficial Vista. 

PLAYTECH
11:45 30.01.2021
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video