26 oct. 2021 | 14:50

Vești neașteptate pentru utilizatorii Apple care au carduri bancare: acum au această șansă

ACTUALITATE
Vești neașteptate pentru utilizatorii Apple care au carduri bancare: acum au această șansă

Apple pare să renunțe la politicile sale restrictive privind sistemele de plăți, măsură mult așteptată de utilizatori, dar mai ales de dezvoltatori.

Concret, în baza noilor modificări operate de gigantul tech, Apple permite acum dezvoltatorilor să le transmită utilizatorilor informații despre posibilitatea realizării plăților prin mijloace alternative de plată.

Ce prevede, mai exact, noua politică Apple

Concret, dezvoltatorii au dreptul acum de a solicita utilizatorilor utilizatorilor numele și adrese de e-mail, dar cu condiția ca folosirea aplicației sau a serviciilor să nu fie condiționată de aceste date, iar utilizatorul să aibă opțiunea de a nu-și da informațiile, dacă nu dorește acest lucru.

E un pas mare pe care Apple îl face într-o zonă pe care a ținut-o mult timp sub strict control, spun experții în domeniu, dar nu e suficient, deoarece comunicarea legată de sistemele alternative de plată și folosirea efectivă a acestora în cadrul aplicațiilor sunt două lucruri diferite.

Aceasta nu e singura noutate pentru utilizatorii Apple. Compania tocmai a lansat ”Polishing Cloth”, care este o cârpă de lustruit. Aceasta costă 19 dolari, deși va ajunge probabil în România undeva peste 100 de lei. Produsul pare să fie confecționat din microfibră, dar cei de la Apple nu se laudă în descriere ce soluție au folosit pentru a nu-ți zgârie gadgeturile și a le face să strălucească la fel ca în prima zi.

Nu este pentru prima dată când compania lansează un produs atât de inedit și scump. În mai 2020, Apple a lansat un set de patru roți cu 700 de dolari. Acelea erau gândite pentru cel mai nou Mac Pro al companiei, să-l poți muta mai ușor prin casă, cu condiția să ai parchet. În decembrie 2019, aceeași companie a dezvăluit un stand de monitor care costă 1000 de dolari. Ca referință, în România, dacă vrei să achiziționezi un monitor Apple Pro Display care costă 28.729 de lei, îi poți atașa ”un picior” care costă 5649 lei.