Vești bune dacă vrei să mergi în concediu: țara care e destinația favorită a românilor, a eliminat toate restricțiile pentru noi

Vești bune dacă vrei să mergi în concediu: țara care e destinația favorită a românilor, a eliminat toate restricțiile pentru noi

Românii care plănuiesc să își facă sejurul de vara aceasta în Spania, au motive de bucurie. Țara noastră a fost scoasă de pe lista statelor considerate a fi cu risc epidemiologic ridicat. Prin urmare, condițiile de călătorie au fost semnificativ relaxate de autoritățile de la Madrid.

Dacă plănuiești să pleci în Spania vara aceasta, trebuie să știi că, începând de luni, vei beneficia de un regim relaxat de călătorie, chiar dacă ne aflăm încă în plină pandemie de coronavirus.

Concret, nu vei mai fi nevoit să prezinți autorităților, nici la îmbarcarea în avion, nici la graniță, certificatul care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, un test negativ PCR sau antigen ori certificatul de recuperare post-COVID-19.

Anunțul a fost făcut duminică, de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Ce pași trebuie să urmezi acum, pentru a pleca în Spania

Datorită evoluției pozitive a epidemiei din țara noastră și a bilanțurilor tot mai mici privind numărul de noi infectări, România nu mai e considerată de autoritățile spaniole ca fiind țară cu risc epidemiologic.

Prin urmare, autoritățile de la Madrid ne-au scos de pe lista de risc, iar acum putem călători în Spania fără să ne facem probleme în legătură cu documentele justificative ale stării de sănătate, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„Astfel, cetăţenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.

Totodată (…) rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate”, se precizează în comunicatul citat.

După ce pasagerii vor completa formularul respectiv despre care vorbește MAE, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: